• Elevene fikk inn 4850 kroner som skal gå til sommerleir på Internat Shagan for 150 barn i Aserbajdsjan nå til sommeren.

Ortun-elever arrangerte LAN på Magneten

18 timer med gaming så ikke ut til å slite ut deltakerne.

I desember arrangerte tiende trinn på Ortun skole LAN – et dataparty – for ungdom på 8.-10. trinn. Det hele skjedde på Magneten frivilligsentral. Elevene har valgt valgfaget “Innsats for andre”, og skal gjennom skoleåret arbeide med ulike prosjekter. Elevene ville både lage et rusfritt arrangement for ungdom, og samtidig samle inn penger til et veldedig prosjekt. Valget falt på Joy og deres arbeid for psykisk utviklingshemmede i Aserbajdsjan.

30 ungdommer deltok på LAN-arrangementet på Magneten. Det ble arrangert turneringer med premier, en fikk prøve ut å spille med VR, og ungdommene hadde en kafe med musikk og «chill out zone» for slitne gamere. 18 timer med gaming så ikke ut til å slite ut deltakerne, selv om de voksne fra Magneten frivilligsentral begynte å kjenne søvnen presse på.

− Dette må vi gjøre oftere! lød kommentaren fra arrangementskomiteen.

I januar var det tid for å overrekke pengene ungdommene samlet inn til Joy. Yngve Holmsen fra Joy kom til Ortun og fortalte om hva pengene skal brukes til. Elevene fikk inn 4850 kroner som skal gå til sommerleir på Internat Shagan for 150 barn nå til sommeren.

«Hvordan var det å gjøre en innsats for andre?» ville Yngve fra Joy vite.

«Det å hjelpe andre gir en god følelse», var svaret fra klassen. Og det var Camilla Bommen fra Magneten frivilligsentral enig i. Frivilligsentralen la til rette for arrangementet, og har jobbet sammen med ungdommene i en lengre periode med å få på plass det praktiske.

− Det var gøy å lære hva som må til for å lage et arrangement, kom det fra Henrik Eliassen Hjellegjerde og Casper Bommen, som var to av elevene som var med på å arrangere LAN.

Innsendt av Magneten frivillgsentral

Andre saker