• På vegne av de ansatte i Eiendomsmegler vest overrakte Nicolas dos Santos en sjekk på 108 000 kroner til Molastiftelsen. – Tusen takk, dette er helt fantastisk, sa leder i Molastiftelsen, George Myhrvold. (Foto: Mette L. Skulstad)

Mola-sjefen fikk en tekstmelding verdt 108 000 kroner

Leder i Molastiftelsen George Myhrvold får mange meldinger på mobilen sin i løpet av en dag. Da han åpnet meldingen som tikket innfor et par uker siden, måtte han kikke på den både tre og fire ganger.

I meldingen kunne han lese at Molastiftelsen skulle få en pengegave på over 100 000 kroner. – Jeg kunne nesten ikke tro det var sant, smiler Myhrvold.

Dette var meldingen som tikket inn på mobilen til Molastiftelsens leder:

«Hei. Mitt navn er Nicolas dos Santos, og jeg jobber i Eiendomsmegler Vest, eid av Sparebanken Vest. I forbindelse med (fjor)årets julegave, valgte banken å heller gi pengene til veldedige formål og andre organisasjoner/stiftelser med samfunnsnytte. Jeg nominerte Molastiftelsen, og dere ble faktisk valgt ut som en av 24 som de ansatte kunne gi sitt bidrag til. Dette resulterte i at det ble samlet inn kr 108 000,- til stiftelsen! Jeg har nå fått i oppdrag å overrekke sjekken, og ønsker helst å overraske gjengen bak stiftelsen. Har dere en samling i løpet av de neste ukene hvor jeg kan delta og overrekke sjekken? Hører fra deg. Med vennlig hilsen Nicolas dos Santos Eiendomsmegler Vest». 

Betydelig sum

Anledningen til å overrekke den store sjekken, til stor overraskelse for alle de rundt 70 som deltok, var årsmøtet til Molastiftelsen på onsdag forrige uke.

− Dette er en betydelig sum for oss. 108 000 er mye penger, penger som også kan gi oss frihet til å gripe fatt i behov som eventuelt oppstår i løpet av året, sier Myhrvold.

Han understreker at fordi pengegaven fra Eiendomsmegler Vest skulle være en overraskelse for alle de andre på årsmøtet, har styret i Molastiftelsen naturlig nok ikke fått anledning til å diskutere hva pengene skal brukes til. Men lederen i stiftelsen forsikrer at det ikke er vanskelig å finne gode prosjekter å putte deler av pengene i.

− Disse pengene skal garantert bli brukt til viktig forebyggende arbeid blant barn og unge i Bergen vest. I tillegg til prosjektene vi allerede har, har vi flere ideer som vi nå kan gripe fatt i, sier Myhrvold.

«Generasjon heldig»

Mannen som nominerte Molastiftelsen, Nicolas dos Santos, er oppvokst i Loddefjord. Da det ble klart at arbeidsgiveren hans ville gi pengene som skulle gå til julegaver til de ansatte til en veldedig organisasjon eller stiftelse, var ikke Santos i tvil om hvem han ville nominere.

− Jeg er født i 1992, og det er ikke uten grunn at min generasjon blir kalt for «den heldige generasjonen». Det er mye takket være det fantastiske arbeidet Mola har gjort i Bergen vest i så mange år. Jeg og mine venner hadde en god og trygg oppvekst i Loddefjord, med mange fine tilbud på fritiden. Vi fikk nyte godt av det arbeidet Mola gjorde, og fremdeles gjør, skryter Santos.

Han forteller at da han nominerte Molastiftelsen var det mange i banken som lurte på hvem de var.

− Det er noe spesielt med Loddefjord. Den kjærligheten til bydelen som mange av oss som har vokst opp der føler, tror jeg er noe helt unikt. Molastiftelsen skal ha en del av æren for at bydelen er så bra som den er. Når jeg forklarte for mine kollegaer hvilken betydning stiftelsen har for bydelen, var det mange som ble imponert, sier Santos.

Av

Mette L. Skulstad

skulstad@sydvesten.no

Andre saker