• Ved siden av å være kickbokser selv, instruerer Nickolaj Christensen barn i Champions i Fyllingsdalen. (Arkivfoto: Kim Bøyum)

Nickolaj (27) fra Champions går proffkamp i Frankrike

Nickolaj Vinogradova Christensen holder til daglig til på kampsportsenteret på Varden. Lørdag er han i Bordeaux for å gå tittelkamp.

Christensen er dansk, men kom til Norge for tre år siden for å bo med kjæresten Charlotte Berg Andersen, også hun en kickbokser av internasjonalt format. Under trener Thomas Kristiansen i Champions kickboxingklubb har samboerparet stadig tatt nye steg. Samtidig er både Christensen og Andersen trenere for barn i klubben.

− Champions har et fantastisk miljø, og er en klubb der det er plass til alle. Der er bygget opp en god kultur, fastslår Christensen.

Sydvesten snakket med ham mandag denne uken, fem dager før han skal møte franske Jean Marie Pietrzak i tittelkamp i ISKA-forbundet i 67 kg-klassen. Da var dansken 72 kilo.

− Jeg har fem kilo igjen å gå ned, men har full kontroll. Fredag morgen vil jeg nok ha tre kilo igjen. Da er metoden å gå i sauna eller å legge seg i badekar. Innveiingen er fredag kveld, og så har vi 24 timer å restituere på før kampen, forklarer Christensen.

Dette blir hans andre proffkamp etter at han tapte sin første. Å gå kamper på bortebane er alltid en vrien øvelse i kampsport, men 27-åringen er sterk i troen.

− Jeg vet at hvis vi bokser helt likt, er det han som ender opp som vinner. Men jeg har hatt de beste forberedelser, og har aldri følt meg i bedre form. Selv om han er en sterk motstander, vet jeg at jeg kan få det til, sier Christensen, som til daglig jobber i IT-selskapet Knowit.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Andre saker