• Slik har enkelte av hyllene sett ut i mange butikker de siste dagene. Men butikkene fylles hele tiden opp igjen, og folk blir innstendig bedt om å handle som normalt. På Laksevåg er det nå opprettet en hjelpegruppe på Facebook for dem som sitter i karantene og ikke får handlet selv. Det er også mulig å be om en telefonsamtale med andre dersom man føler seg ensom eller engstelig.

Koronaviruset:

Har startet hjelpegrupper på Laksevåg og i Fyllingsdalen

Folk stiller opp for hverandre i lokalsamfunnet rundt omkring i verden. Nå er det opprettet nabolagsgrupper både for Fyllingsdalen og Laksevåg.

Lokalpolitikerne Camilla Ahamath (SV) og Trond Wathne Tveiten (MDG) er to av dem som står bak opprettelsen av gruppen “Nabohjelp i koronaens tid (avd. Laksevåg)”. De ber Sydvesten være med å spre budskapet om at det finnes mange som vil hjelpe i området.

I beskrivelsen av gruppen står det blant annet følgende:

“Vi er mange som sitter i karantene i disse dager. Mange er redde, engstelige, ensomme og veldig mange trenger hjelp noe. Det kan være å få handlet mat, hentet medisiner. Noen trenger noen å snakke med via FaceTime eller ordinær telefonsamtale. Vi er også mange som kan bidra med noe. Vi kan handle, vippse, ringe, sende meldinger m.m Derfor kan vi lage gode nabolagsgrupper.

Trenger du hjelp til å lage nabolagsgruppe der du bor? Vi kan hjelpe. Bare spør. Vi kan dele nabolagsgrupper her.

Trenger du hjelp til noe? Skriv hva du trenger og hvor du bor.

Kan du hjelpe? Skriv hva du kan hjelpe med og hvor du bor.”

Midt på dagen søndag var det 161 medlemmer i gruppen. Folk skriver for eksempel:

“Jeg kan handle varer, kan også være tilgjengelig på telefon hvis noen trenger å snakke eller bare ha noen å skrive med.

“Jeg har bil og kan være mobil over hele Laksevåg. Jeg kan også hjelpe med digitale utfordringer. I disse tider øker behovet for å være digitale kraftig. Har du for eksempel behov for hjelp til å sette opp apper, netthandle, underholdningstjenester og muligheter til digital samhandling etc? Mistenker at de som har størst hjelpebehov for dette ikke er på Facebook, men gi meg en lyd hvis du trenger eller du vet om noen som trenger hjelp.”

“Jeg kan handle litt varer og sette utenfor døren. Jeg kan også være tilgjengelig på telefon hvis noen trenger å snakke eller bare ha noen å skrive med. Er selv i risikogruppen så er ikke så mye jeg får bidratt med men kan allefall gjøre litt.”

Også for Fyllingsdalen finnes en tilsvarende gruppe på Facebook, kalt “Folk hjelper hverandre - Fyllingsdalen”. Gruppen er administrert av “Bærekraftige liv Fyllingsdalen og Søreide” og har hele 530 medlemmer søndag i 14-tiden.

I beskrivelsen av gruppen står blant annet:

“Denne gruppen er opprettet for å gjøre det enklere for folk i samme område å hjelpe hverandre. Akkurat nå, på grunn av koronavirus og karantenesituasjoner - men det vil alltid være godt å kunne spørre etter eller å bidra med noe. Kan du for eksempel handle for naboen på vei hjem? Eller trenger du kanskje hjelp til å bære noe opp en trapp? Kanskje kan du ringe noen som er ensomme og trenger å prate? Vi hjelper hverandre, innenfor de rammene som er gitt fra myndighetene.”

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Andre saker