• Spillerne og trenerne i FK Fyllingsdalen som har avtale om godtgjørelse, blir permittert. (Arkivfoto: Kim Bøyum)

  • − Vi må gjøre grep for å få ned kostnader. Nå er aktiviteten borte, og vi kan ikke betale for det som ikke blir gjort, sier FKFs daglige leder Audun Dalland (til v.). (Arkivfoto: Kim Bøyum)

FK Fyllingsdalen har permittert alle spillere og trenere

− Dette er trist, og aller verst for ungene, sier daglig leder Audun Dalland.

Fra sitt hjemmekontor har han sendt ut permitteringsvarsler til alle trenere og spillere i FKF som mottar ytelser.

− Vi må gjøre grep for å få ned kostnader. Nå er aktiviteten borte, og vi kan ikke betale for det som ikke blir gjort, sier Dalland til Sydvesten.

Samtidig er FK Fyllingsdalen ikke i en situasjon der store inntekter blir borte over natten.

− Det er ingen hemmelighet at størstedelen av våre inntekter kommer fra kontingenter og treningsavgift, i tillegg til private velgjørere. Vi hadde, er det lov på å si heldigvis, ingen store arrangementer foran oss som vi må avlyse, sier Dalland.

Trond Mohn, som over tid har bidratt med flere millioner kroner årlig til FKF, skrev forrige uke til BT at «idretten i Bergen er det siste vi ville slutte å støtte». Og kontingenten kommer Fyllingsdalen fortsatt til å kreve inn.

− Kontingenten er en livline for oss som for alle andre klubber. Vi hadde akkurat begynt å sende ut årets krav da krisen satte inn, og vi fortsetter med det. Når det gjelder vårens treningsavgift, vil vi holde litt igjen.

Usikre inntekter

Dalland peker på at kontingenten blant annet går til å betale Norges Fotballforbund for forsikringer. Slik vil spillerne være forsikret når de nå på ubestemt tid må drive egentrening. Den daglige lederen understreker at de med særlige utfordringer økonomisk kan ta kontakt med klubben angående utsettelse.

Inntektstapene for klubbene vil etter hvert komme i form av for eksempel manglende kioskinntekter. FKF har også flere sesonger tjent gode penger på at A-laget for herrer har tatt seg noen hakk videre i NM. Pr. i dag er det høyst usikkert om cupen i det hele tatt blir arrangert i 2020.

De to i administrasjonen jobber inntil videre på fulltid.

− Det er naturlig at også administrasjonen blir sett på, men foreløpig er det mye å gjøre. Hadde vi som klubb vært lenger framme på ulike ting, kunne det vært annerledes, sier Dalland.

− Barn som har det tungt

Med bakgrunn som leder i barnehage er hans aller største bekymring alle barna som har mistet en viktig sosial arena.

− Dette er trist, og aller verst for ungene. Vi voksne bør ha en mulighet til å tilpasse oss, mens barna er mer avhengige av å få treffe vennene sine og bevege seg. Den sosiale faktoren plager meg mye. Det er nok barn som har det tungt nå, minner Dalland om.

FKF har på egen nettside og Facebook sterkt anmodet sine medlemmer om å følge alle retningslinjer fra nasjonale myndigheter og kommunen. Idrettsanlegget på Varden er kommunalt, og klubben har ingen mulighet til å gå inn og stoppe eventuell uønsket aktivitet.

− Vi henstiller til å lytte til råd og retningslinjer. Det er en grunn til at vi gjør som vi gjør i Norge nå. Samtidig er det lite vi kan gjøre som klubb, det er opp til hver enkelt familie å gjøre sine vurderinger. I helgen fikk jeg tilbakemelding om en ansamling av større barn som spilte løkkefotball på Varden. Det er ikke helt bra, sier Dalland.

Tirsdag kom Bergen kommune med nye retningslinjer for utendørs idrettsanlegg, friluftsområder og lekeplasser. Her anbefales det kun grupper på maks tre personer pr. banehalvdel.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Andre saker