• Aleksandra på 6. trinn på Vadmyra skole er en av finalistene med sin lakseburger. Her sammen med Christopher Haatuft på Lysverket.

  • Du kan stemme fram Loddisburgeren. Vinneren kåres 2. juni.

  • Isabells tacoburger er en av finalistene. Hun går på 7. trinn på Kjøkkelvik skole.

  • Oskar, som går i klasse med Aleksandra, stiller med chiliburger i finalen.

Loddefjord får egen bydelsburger

Visste du at Loddefjord skal få sin helt egen burger - Loddisburgeren? Loddisburgeren er en bydelskampanje som er satt i gang av Smaksverkstedet og du har mulighet til å være med å avgjøre hvilke burger som går av med den gjeve seieren.

Skrevet av Cathrine H. Birkelid i Smaksverkstedet

I samarbeid med Bergen kommune skal Smaksverkstedet kåre Bergens - kanskje hele Norges første bydelsburger! Kampanjen er for alle med hjerte for Loddefjord og burgerne skal representere bydelen og lokalbefolkningen. 

Finalistene til Loddisburgeren skulle i utgangspunktet bli til på et smaksverksted for elevene på Loddefjord skole. På grunn av Covid-19 var det ikke mulig å gjennomføre fysiske kurs, og Smaksverkstedet snudde seg raskt om og gjorde kampanjen heldigital. Mat- og helseelever på skoler i Loddefjord ble utfordret til å komme med sine beste forslag til hva som skulle bli Loddefjords egen burger. Ikke helt uten kriterier - burgeren skulle være både næringsrik og bærekraftig, god på smak og representere bydelen.

- Loddisburgeren sprer både matglede, matkunnskap og bydelsstolthet til barn og unge i Loddefjord, sier Siri Breistein, prosjektleder for publikumsutvikling i Bergen kommune.

Tre finalister plukket ut 

Det kom inn gode forslag og med seg i juryen hadde Smaksverkstedet stjernekokken Christopher Haatuft som driver restaurantene Lysverket, Damsgård og Hoggorm og Anne Lill Stine - som driver Stene Matglede. Juryen vurderte alle bidragene og valgte ut tre finalister. Avstemningen er nå åpnet og finalistene det står mellom er Aleksandra sin lakseburger, Isabells tacoburger og Oskar sin chiliburger! 

- Jeg er så glad for at dere valgte ut mitt burgerforslag, sier Isabell i 7. trinn på Kjøkkelvik skole når hun kommer smilende inn på Lysverket.

Aleksandra og Oskar nikker begeistret. Før avstemningen offisielt åpnet fikk de tre finalistene være med Christopher Haatuft på Lysverket for å teste ut burgerne sine og finspisse oppskriftene. 

Aleksandra i 6. trinn på Vadmyra skole har laget den eneste fiskeburgeren. Den var godt testet hjemme i forkant og hun har gledet seg til å lage burgeren sammen med stjernekokken.

- Først må vi finhakke fisken, og så blander vi inn gressløk, sitron, salt og pepper i burgerdeigen, forteller Aleksandra som er først ut med å teste burgeren sin på Lysverket. 

Oskar som går i samme klasse som Aleksandra på Vadmyra har ikke helt uventet laget en burger bestående av mye chili. Han elsker chili og man kan trygt si at han har mye kunnskap på feltet.

- Jo lenger ned du kommer mot tuppen på chilien, jo mildere blir den..Vet du hvilke chili som er verdens sterkeste? spør han mens Haatuft viser ham kutteteknikk på chili.

Det er Carolina Reaper, noe han har lært av læreren sin på skolen, hvor alle barna har fått dyrke egen chiliplanter. 

Isabell har gledet seg til å teste ut tacoburgeren sin og har begrunnet sitt valg av burger med at alle liker taco. Taco er ofte er noe som samler venner og familie rundt middagsbordet og hun har derfor laget en ny vri på fredagstacoen. 

Underveis i burgetestingen utfordres barna til lime - og chilispisekonkurranse. Hvem klarer å spise lime uten å gjøre grimase? Taperen må ta oppvasken! Burgertestingen ble filmet og kan sees på loddisburgeren.no.

Eget torg

Vinnerburgeren får sitt helt eget torg på Coop Obs Vestkanten. Her vil du finne oppskrift og råvarer som trengs for å lage Loddisburgeren. Smaksverkstedet planlegger også en egen lanseringsfest for Loddisburgeren i løpet av høsten og burgeren vil dukke opp på ulike pop-up arrangementer i regi av Smaksverkstedet. 

Vinneren får selvsagt heder og ære og kan ta med seg hele klassen sin på en opplevelse på Vestkanten. I tillegg skal de sammen med Haatuft få lage Loddisburgeren til hele klassen sin. 

Du og alle andre med hjerte for Loddefjord blir oppfordret til å gi din stemme for å kåre selve Loddisburgeren. Hvilke burger syntes du burde bli Loddisburgeren?

Stem på loddisburgeren.no - din stemme teller! Vinneren kåres 2. juni.

Smaksverkstedet

Smaksverkstedet driftes av sosial entreprenøren Folkelig som utvikler ulike folkehelsetiltak, der hovedformålet er å bidra til å redusere sosiale ulikheter og skape inkluderende og trivelige lokalsamfunn.

Smaksverkstedet er et inkluderende fritidstilbud for barn og unge der de kan lære om næringsrik og bærekraftig mat - samtidig som de er på en meningsfull sosial arena i sitt eget nærmiljø.

Andre saker