• Leon Rud Riera har hatt med storebror Adrian (11) på mange av turene. (Foto: Privat)

  • Leon og pappa René Riera har hatt mange fine samtaler på turene.

  • Både Leon og faren ble inspirert av Tommas Aksdal som sist måned gikk opp og ned Løvstakken i 24 timer i strekk.

  • Nå er det guttene som drar meg opp, men når jeg går med andre voksne, hører jeg gjerne at de puster og peser, mens jeg selv føler meg fin. Dette prosjektet har definitivt hjulpet på formen, smiler pappa René Riera.

Superspreke Leon (8) samler inn penger til Redd Barna

Da skolen ble stengt og fotballen satt på vent, trengte Leon (8) et mål å strekke seg etter. Siden midten av mars har han gått 48 turer opp Løvstakken, og nå har han startet en innsamlingsaksjon for barn i andre deler av verden.

En del har nok kjent på at våren med korona har ført til at de har vært mindre fysisk aktive. For åtte år gamle Leon Rud Riera fra Fyllingsdalen var det aldri aktuelt å sette seg på baken selv om fotballtreningene ble avlyst og skolen stengt.

I mars utfordret han pappa René Riera til å se hvor mange ganger de klarte å gå opp på Løvstakken i løpet av året. Drøyt to måneder senere er det blitt 48 turer til toppen, i tillegg til at han har gått på andre fjell innimellom.

Inspirert av Aksdal

− Det begynte med at pappa og jeg gikk på Løvstakken som gym da vi hadde hjemmeskole. Målet var egentlig å komme opp i 20 turer. Men etter hvert tenkte jeg at målet i stedet skulle være 100 turer, forteller Leon.

Han har gått i både sludd, regn og solskinn – og nylig ble det behov for et nytt par tursko. Både Leon og faren ble inspirert av Tommas Aksdal som sist måned gikk opp og ned Løvstakken i 24 timer i strekk. Aksdal samlet inn penger til Barnekreftforeningen, og etter å ha møtt ham på flere av sine turer, begynte Leon og pappa å diskutere om de kunne gjøre noe liknende.

Leon fant ut at han hadde lyst å gi pengene til Redd Barna. Denne uken opprettet faren en innsamlingsaksjon på nett. Allerede etter én dag var nesten 4000 kroner kommet inn fra atten ulike givere. Leons plan er at aksjonen skal pågå helt til 1. november.

Gode samtaler

− Jeg ville samle inn til Redd Barna slik at barn i andre land kan få det bra og gå på skole sånn som oss, sier Leon.

Han har hatt med seg storebror Adrian (11) på mange av turene, mens lillebror Daniel (4) også har lagt bak seg fire turer til toppen 477 meter over havet. For pappa har alle fjellturene gjort godt på flere måter.

− Vi har mange gode samtaler på turene. Og jeg har gått like mange ganger opp Løvstakken i år som i hele mitt liv. Nå er det guttene som drar meg opp, men når jeg går med andre voksne, hører jeg gjerne at de puster og peser, mens jeg selv føler meg fin. Dette prosjektet har definitivt hjulpet på formen, smiler Riera.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Andre saker