• Luftveisklinikken ved Laksevåghallen får et drop-in-tilbud. (Arkivfoto: Kim Bøyum)

Åpner drop-in-teststasjon på Laksevåg

Bergen kommune øker kapasiteten for koronatester. Fra onsdag neste uke får Laksevåghallen et drop-in-tilbud.

Det kom fram på fredagens pressekonferanse ledet av byrådsleder Roger Valhammer (Ap).

- Vi har vært forberedt på å skulle teste fem prosent av befolkningen i uken. Tiltakene vi nå planlegger, gjør det lettere for alle som mistenker at de er smittet med covid-19 å få testet seg. De nye tilbudene vil være drop-in-tilbud der innbyggere og tilreisende kan komme uten å ha bestilt time på forhånd, sier Valhammer ifølge kommunens nettside.

Kommunen har nå tilbud om testing på Bergen legevakt, luftveisklinikker, på lufthavnen på Flesland og koronapatruljen. Totalt gir dette en kapasitet på tusen tester om dagen. Nå kommer altså et drop-in-tilbud ved Laksevåghallen. I tillegg planlegges det teststasjoner på Bergen havn, samt på ytterligere én lokasjon.

- Vi har gode erfaringer med drop-in-tilbud fra Flesland og koronapatruljen. Dette gir en effektiv utnyttelse av helsetjenestenes ressurser, sier helsebyråd Beate Husa (KrF).

- Dette handler om å være klar i tilfelle behovet for testing øker. Det første nye tilbudet vi etablerer, blir drop-in-teststasjonen på Laksevåg der vi skal ha bemanningen på plass fra onsdag 19. august. De øvrige tilbudene vil bli etablert etter hvert som det er behov for å teste flere innbyggere, og vi har startet en dialog med Bergen havn om å etablere en teststasjon i forbindelse med utenlandsankomsten. Denne vil også betjene innbyggere som ønsker å teste seg. Vi har både utstyr tilgjengelig og rekrutterer fortløpende personell slik at vi kan øke kapasiteten i løpet av kort tid, sier Husa.

Byrådsleder Valhammer uttrykte på pressekonferansen at han er bekymret for smitteutviklingen. Bergen kommune forbød fredag private sammenkomster med mer enn 20 personer.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Andre saker