• Da teststasjonen åpnet, så køen av biler slik ut. De som var møtt opp til fots, sto langs hallen med god avstand til hverandre. (Foto: Kim Bøyum)

  • Hele Medie-Bergen hadde troppet opp på den nye teststasjonen.

  • Parkeringsvakt Malin Sunde hadde en travel dag på jobb.

  • Legevaktsjef Dagrun Linchausen tror ting vil gå seg til etter hvert.

  • Slik så det ut i krysset ved Laksevåghallen i 11-tiden.

Kaos på Laksevåg da ny teststasjon åpnet

Køen inn til den nye drop-in-teststasjonen på Laksevåg skapte kaos på veiene onsdag formiddag.

Klokken 11 åpnet drop-in-stasjonen for koronatesting ved Laksevåghallen. Pågangen var så stor at legevaktsjef Dagrun Linchausen kort tid etter åpning måtte be folk som var på vei om å snu.

- Ikke kom til Laksevåg i dag. En må heller prøve igjen senere, sier Linchausen til Sydvesten.

Da var grusbanen ved siden av Laksevåghallen fullt opp av biler. Felt etter felt etter felt, som om det var Lavik fergekai midt i fellesferien.

Gruet seg

At det pågår veiarbeid på fylkesvei 558 (Lyngbø-Gravdal), gjorde ikke kaoset på veien mindre. Trafikken sneglet seg framover da Sydvesten kjørte mot Laksevåghallen i 11-tiden. Men én time senere var det løsnet opp igjen, folk hadde tydeligvis fått med seg meldingene om at det ikke nyttet å komme.

- Det har vært kaos siden klokken ni i morges. Jeg har gruet meg til denne dagen lenge, sier Malin Hannesdatter Sunde, parkeringsvakt i Bergen kommune.

Hun måtte etter hvert be dem som ikke hadde time på luftveisklinikken om å snu for å komme tilbake senere.

- Vi har flere i kø enn ventet. Vi hadde linet opp en teknologisk løsning, men akkurat nå sliter vi litt med den, derfor går det litt sent. Nå gjør vi alt manuelt, men vi gjør så godt vi kan. De jobber godt, vi har en flott gjeng, sier Linchausen om sine ansatte

Overrasket

- Jeg synes det er kjempefint at mange vil teste seg. Jeg skulle ønske vi hadde hatt større kapasitet i øyeblikket. Akkurat nå tar jeg én dag av gangen, men jeg tror det vil gå seg til, sier hun.

Helsebyråd Beate Husa (KrF) var også til stede ved Laksevåghallen. Hun er glad for at bergenserne strømmer til teststasjonen.

- Jeg vil heller at de skal stå i kø her enn at de står i telefonkø uten å vite når de får test. Jeg er litt overrasket over at det kom så mange, men vi håper at vi skal klare å teste alle som er kommet og at de ikke skal måtte vente altfor lenge, sier Husa.

- Med åpningen av denne stasjonen vil Bergen kunne teste 2000 for dagen, 14.000 i uken. Da er vi på godt over fire prosent av befolkningen. Vi skal også åpne for testing ved Bergen havn, slik at vi kan teste enda flere enn i dag, sier helsebyråden.

Fortsatt mulig å bestille

Åpningstidene på den nye teststasjonen er mandag-fredag klokken 11.00-14.00 og 15.00-18.00. Åpningstidene vil utvides etter hvert.

Dersom en heller ønsker å bestille time for testing, vil det fortsatt være mulig å gjøre dette, skriver kommunen. Slike tester vil som tidligere bli gjennomført på Bergen legevakt.

Alle som allerede har bedt om å få time, men ikke har anledning til å benytte det nye tilbudet på Laksevåg, vil i løpet av noen dager få tilbud om time for testing på legevakten.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Andre saker