• Slik så det ut ved teststasjonen på Laksevåg på åpningsdagen. (Arkivfoto: Kim Bøyum)

Stor trafikk ved teststasjonen på Laksevåg kan gjøre skoleveien mindre trygg

Trafikkutfordringene rundt Laksevåghallen kan bli langvarige.

19. august åpnet den nye drop-in-stasjonen for koronatesting ved Laksevåghallen. Sydvesten og resten av bergensmediene meldte da om kaos på veiene rundt Laksevåghallen, og flere av dem som ville teste seg ble bedt om å komme tilbake en annen dag. Pågangen har vært stor også i ukene etterpå.

Ifølge Bergens Tidende vurderer kommunen å legge til rette for at de mer permanente luftveisklinikkene og testlokalene også kan brukes til massevaksinering når en koronavaksine er klar. I så tilfelle kan trafikkutfordringene rundt Laksevåghallen bli langvarige.

Hjertesone
I augustmøtet i bystyrets utvalg for barnehage, skole og idrett tok Camilla Ahamath fra SV opp nettopp trafikkproblemene som koronateststasjonen på Laksevåg har ført med seg.

– Dette er altså en del av hjertesonen til barneskolen der, og det er skoleveien for mange småbarn. Det er snakk om barn ned i femårsalderen. Med masse biler, uoversiktlig, og kaos så jeg lurer på hva skolebyråden kan gjøre for å sikre skoleveien til barna, spurte Ahamath i møtet.

Godkjent trasé

Skolebyråd Endre Tvinnereim fortalte at valget av trasé er godkjent av veimyndighetene og at det er gjort tilpasninger slik at trafikkavviklingen skal være sikker.

En har satt ut trafikkvakter som skal passe på trafikken og ivareta sikkerheten, og det er lagt opp til en rundkjøring for å unngå rygging.

– Pågangen har roet seg noe etter den første formiddagen med lang kø, men vi ser at det fortsatt er køer til tider og derfor følger vi godt med der. En løsning dersom det vedvarer, er at man kan øke antallet trafikkvakter. Så det er noe vi vurderer fortløpende, sa skolebyråden i sitt svar.

Av

Tonje Geithus

tonje@sydvesten.no

Andre saker