• Tirsdag døde en av Gartnermarkenbeboerne som var smittet av covid-19.

Følg smitteutviklingen i bydelene:

Covid-pasient på Gartnermarken er død

Fra tirsdag:

Bergen kommune skriver tirsdag ettermiddag at en pasient ved covid-19-avdelingen på Fyllingsdalen sykehjem er død. Pasienten var beboer fra Gartnermarken omsorg pluss. 

Det er registrert 19 nye smittede i Bergen siden mandag morgen. Det er i tillegg en som trolig er tidligere smittet.

Her kan du lese om at det er registrert smitte på Holen skole.

Fra mandag:

Varden skole melder mandag på sin nettside at en person tilknyttet fjerde trinn har fått påvist covid-19. Smittevernkontoret driver nå smittesporing av nærkontakter. Skolen skriver at nærkontakter blir kontaktet av smittevernkontoret, eller av skolen på vegne av smittevernkontoret, og settes i karantene i ti dager.

Videre skriver skolen følgende: “Skolen har tatt forholdsregler i samråd med smittevernkontoret og innfører hjemmeskole for noen av elevene på 4.trinn fra i dag og frem til  og med 28.09.20 eller til smittesporingen er over. Det oppfordres i perioden til å være hjemme også i fritiden. Skolen venter på videre beskjeder fra smittevernkontoret og vil sende ut nærmere beskjed om når disse elevene på 4.trinn skal møte på skolen igjen.”

Fra før er det meldt om smitte på skolene Bønes og Loddefjord, samt på Fyllingsdalen vgs og Olsvikåsen vgs.

Byrådsleder Roger Valhammer meldte på pressekonferansen mandag ettermiddag om seks nye smittede i Bergen det siste døgnet.

- Med dagens smittetall kan vi si at vi har en nedadgående trend, sier Valhammer.

På grunn av dette vil kommunen lette på noen av tiltakene. På offentlige arrangementer økes antallet tillatte personer igjen til 200.

Mye blir likevel opprettholdt i en uke til: Besøksrestriksjonene på sykehjem, besøkslister på restauranter, anbefaling på bruk av hjemmekontor og bruk av munnbind på buss og kollektivtransport. Det gjelder også påbudet om maksimalt ti personer på private arrangement.

- Vi inviterte til et krafttak. Tirsdag har vi fullført en sprint. Jeg har lyst til å berømme folk for å ha stilt opp og deltatt. Derfor kan vi slippe opp på noen av tiltakene. Men vi må holde på noen av tiltakene en uke til, for utbruddet er ikke helt slått ned, sier Valhammer.

Fra tidligere:

  • Lørdag meldte BT om at en syvende beboer ved Gartnermarken Omsorgpluss i Shetland-Larsens vei i Fyllingsdalen er smittet.  

  • På pressekonferansen fredag meldte byrådsleder Roger Valhammer at en ansatt på Fyllingsdalen sykehjem er smittet. - 16 beboere er berørt, de pårørende er informert og seks ansatte er i karantene på grunn av nærkontakt. Både beboere og ansatte vil derfor testes hver tredje dag i ti dager fra siste nærkontakt, sa Valhammer.

  • En ansatt ved Solsletten dagsenter i Godvik er smittet. Her er 15 ansatte og 14 brukere i karantene.

  • Søndag 13. september meldte BT om et smittetilfelle på Bønes skole. Totalt 19 elever og to ansatte er nå i karantene, opplyser rektor Bjørg Wangen til avisen. På Fyllingsdalen videregående skole er det meldt om tre smittetilfeller. Hele tredje klasse ved den studiespesialiserende linjen skal ha hjemmeundervisning etter at et smittetilfelle ble oppdaget tirsdag 8. september. På Olsvikåsen vgs er det ett smittetilfelle. Det er også registrert smitte på Loddefjord skole.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Daniela Elvebakk Mala

daniela.elvebakk@sydvesten.no

Andre saker