• Stemningen var god da pengene ble delt ut. Foran fra venstre: Patrick Støer (banksjef for Sparebanken Vests kontor i Fyllingsdalen), Jørn Kvist (teatersjef, Fyllingsdalen teater) og Per Magne Kristiansen (styreleder, Fyllingsdalen teater). Bak fra venstre: Leah Smørdal Kvist, Linnea Selvik Hellesøy og Simen Christophersen Olerud (skuespillere).

Her har Fyllingsdalen teater fått seg en stor overraskelse

Sparebanken Vests koronafond har gitt 145.000 kroner til Fyllingsdalen teater. Dette skal dekke tapte billettinntekter på «Hekseringen».

Fyllingsdalen teater og kulturlivet generelt har et beintøft år økonomisk som følge av avlyste forestillinger og begrensninger på antall publikummere. På øvingen 9. september fikk teatersjef Jørn Kvist en etterlengtet opptur. Da var representanter for Sparebanken Vest innom for å dele ut hele 145.000 kroner til teateret. Pengene kommer fra bankens koronafond, som har som formål å støtte lag og foreninger på Vestlandet som sliter økonomisk som følge av korona-epidemien.

− Vi håper at krisestøtten fra koronafondet kan bidra til å gjøre situasjonen litt lettere for Fyllingsdalen teater i en krevende tid, og at teateret kan fortsette å skape magiske opplevelser fra scenen både for publikum og skuespillerne. Teateret er en utrolig viktig institusjon for barn og unge, for lokalmiljøet her i Fyllingsdalen og hele Bergensområdet, og det har fostret mange talenter til teaterscenene, sier Patrick Støer, banksjef for Sparebanken Vests kontor i Fyllingsdalen.

Overfor BT sier teatersjef Kvist at de vil lande på mellom 10.000 og 11.000 besøkende totalt i 2020, hvilket er halvparten av hva han så for seg før pandemien kom. Han anslår et tap på 2,7 til 3,1 millioner. Ifølge BT har teateret mottatt 687.611 kr i støtte fra staten og 122.000 kr fra Bergen kommune, pluss penger fra private.

– Vi kommer oss ut av dette i år, og vi er veldig takknemlige for at det finnes støtteordninger. Men til neste år går det fra vondt til verre, og det som bekymrer meg er hva vi ender opp med når dette er over. De det er verst for er frilanserne, som har fått hele ordreboken strøket, sier Kvist til BT.

Støer sier at det fortsatt er mulig for organisasjoner å søke banken om penger fra fondet.

− Jeg håper at så mange frivillige lag og foreninger som mulig her i Fyllingsdalen vil søke, sier Støer.

Totalt har fondet satt av 100 millioner kroner og nesten halvparten er nå delt ut til idrettslag, festivaler, korps og andre frivillige organisasjoner på Vestlandet.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no