• Her, på dagens kollektivterminal ved Oasen, skal kulturhuset komme. Kulturbyråd Katrine Nødtvedt (MDG) planlegger byggestart våren 2023. (Arkivfoto: Kim Bøyum)

Byrådets budsjettforslag:

Slik ser det ut for Fyllingsdalen og Laksevåg

Tirsdag la byrådet fram sitt forslag til bybudsjett i 2021 og handlings- og økonomiplan for årene 2021-2024. 7,4 millioner kroner er satt av til å planlegge kulturhuset i Fyllingsdalen.

– Det er alltid mye usikkerhet på veien mot byggestart, men vi sikter på å sette spaden i jorden i april/mai 2023, sier kulturbyråd Katrine Nødtvedt (MDG) til Sydvesten.

Penger til selve byggingen av kulturhuset er ennå ikke lagt inn.

– Vi legger ikke inn penger i budsjettet til bygging før vi kommer nærmere byggestart og vet mer om hva den faktiske kostnaden blir.

Fyllingsdalen kulturhus lå i investeringsbudsjettet i fjor inne med én million til planlegging de neste fire årene. I år ligger det inne med følgende summer i fire års perioden:  

2021 – 4,5 millioner kroner
2022 – 2,9 millioner kroner
2023 – 0
2024 – 0

Sint teatersjef

I budsjettforslaget er støtten til Fyllingsdalen teater foreslått redusert med 750.000 kroner sammenliknet med i fjor.

De 750.000 var betegnet som et engangstilskudd, men er penger teateret har mottatt flere år på rad.

– Nå er situasjonen ekstra krevende på grunn av koronautbruddet, derfor oppleves dette som både tankeløst og arrogant, sier teatersjef Jørn Kvist til BT.

– Nå må politikerne faktisk bestemme seg for om de vil ha et teater i Fyllingsdalen eller ikke. Så enkelt og brutalt er det, sier Kvist.

De samme skolene

Når det gjelder skoler, er det de samme skolene som i fjor som står på kommunens liste over skoleinvesteringer de neste fire årene.  

Loddefjord skole, Holen skole, svømmehall ved Ortun skole, oppgradering ved Lynghaug skole, garderobehus ved Mathopen idrettshall, oppgradering av Olsvikhallen ved Olsvik skole, samt konseptutvikling for Seljedalen skole og Sælen oppveksttun står på kommunens investeringsliste. Noen av prosjektene er allerede i gang med bygging, andre skal i gang med planlegging. Varden skole er heller ikke i år med i investeringsbudsjettet.

Et prosjekt som er inne på investeringsbudsjettet for første gang i år, er ungdomshuset Elvetun og Fysak-hus i Loddefjord. Til dette prosjektet har kommunen satt at 1,5 millioner for 2021 til et skisseprosjekt for Fysak/nytt Elvetun. Men som for kulturhuset i Fyllingsdalen, er det heller ikke her satt av penger til selve byggingen.  

Av

Tonje Geithus

tonje@sydvesten.no

Daniela Elvebakk Mala

daniela.elvebakk@sydvesten.no

Andre saker