• MDG-politiker Trond Wathne Tveiten gleder seg over at det er satt av penger til de ettelengtede turstiene og til bibliotek og kulturformål på Laksevåg. (Foto: Camilla Claister)

Meninger:

Byrådet leverer på Laksevåg

For dere som enda ikke har tatt på lesebrillene og lest bybudsjettet som ble lagt fram av MDG, Ap, Venstre og KrF, vil jeg oppsummere noen gladnyheter for Laksevåg det kommende året.

For ett år siden gikk De Grønne inn i byråd for første gang i Bergens historie. Én av ti bergensere stemte på De Grønne i valget, og det har gitt en grønnere retning for byen. Det kommer vi til å merke enda mer i året som kommer! Da har byens styringspartier bestemt å sette av 40 millioner til bedre sykkelveier i Bergen, flere bygg skal fylles med kunst og kultur, og flere gater med folkeliv istedenfor å være oppholdsplass for biler.

Satsingene for neste år kommer dessuten Laksevåg til gode. Corona-pandemien har vist oss hvor viktig det er å ha turstier og kort vei til naturen. Siste etappe av Løvstien ovenfor Damsgård får midler til bygging og tryggingstiltak for husene nedenfor stien.I tillegg kommer Holenstien mellom Melkeplassen-Kringsjå til å få midler. 

Det skar i hjertet da Høyre-byrådet la ned bokbussen. Når byens styringspolitikere nå satser på Laksevåg blir det ikke bøker på fire hjul og rare åpningstider, men et permanent bibliotek og en etterlengtet møteplass. Allerede i desember åpner biblioteket i Laksevåg, noe som blir et kjempeløft og forhåpentligvis en populær møteplass etterhvert som pandemien går over. 

De etterlengtede turstiene og midlene til bibliotek og kulturformål kommer til å bidra til en enda bedre hverdag med raskere tilgang til naturen, og det vi igjen skal benytte og sette pris på etter coronapandemien - nemlig møteplasser mellom folk.

Jeg gleder meg masse til å se hvordan grønn politikk kan utføres i praksis og gjøre Norges beste by enda bedre.

 

Skrevet av: Trond Wathne Tveiten, MDG-politiker

Andre saker