• Amalie Breivik Nikolaisen gleder seg til å bli kjent med barn og unge i Olsvik.

Amalie gleder seg til å skape aktivitet for barn og unge i Olsvik

Amalie Breivik Nikolaisen er nyansatt aktivitetskoordinator for den nye møteplassen for barn og unge i Olsvik.

– Det å ha et godt fritidstilbud er viktig for barn og unge. Jeg har et stort engasjement for at barn og unge skal ha mulighet til å delta på aktiviteter på fritiden. Derfor syntes jeg at dette var en spennende og interessant stilling å søke på. 

Det forteller Amalie Breivik Nikolaisen, nyansatt aktivitetskoordinator for den nye møteplassen for barn og unge i Olsvik. 

– Jeg gleder meg til å begynne i stillingen. Jeg opplever at det er mange engasjerte folk som ønsker å få dette til, og at det er mange ressurser i nærmiljøet. Jeg ser frem til å jobbe med barn og unge, lokale ressurspersoner, lag og organisasjoner i Olsvik for å få møteplassen opp å gå. 

Selv er Nikolaisen vokst opp i Vormedal på Karmøy, men flyttet til Bergen rett etter videregående. Her har hun ha tatt årsstudium i psykologi og interkulturell forståelse, i tillegg til bacheloren i sosialt arbeid. Tidligere har hun jobbet som prosjektmedarbeider og aktivitetsleder ved Barne- og familie tiltaket ved Robin Hood-huset i Bergen sentrum. 

Gratis drop-in tilbud 
Møteplassen skal være tilgjengelig to kvelder i uken med et variert aktivitetstilbud. Tilbudet skal være et gratis «drop-in» tilbud, uten krav om påmelding og med regelmessige åpningstider. Møteplassen vil i utgangspunktet følge skoleåret. 

Nikolaisen startet i den nye jobben i midten av november, og jobber nå med å få det nye tilbudet opp å stå. 

– Vi ser nå på hvilke lokaler som kan være aktuelle, og hvilke aktiviteter møteplassen skal tilby. Vi ønsker at det nye tilbudet skal bli godt kjent blant barn og unge i Olsvik før vi starter opp. Vi har lyst til å ha en dialog med de unge i forkant av åpningen. Brukermedvirkning blir viktig både i forkant og underveis i prosjektet, forklarer Nikolaisen. 

Mange oppgaver 
Aktivitetskoordinatorens jobb er å fungere som et bindeledd mellom det nye tilbudet, skolen, kulturkontoret og lag og organisasjoner i området. 

– Min rolle blir å bygge opp, koordinere og utvikle møteplassen. I tillegg skal jeg ha dialog med relevante samarbeidspartnere, og ha en aktive rolle i møte med barn og unge i Olsvik. 

– Blir du et kjent fjes for barn og unge i Olsvik fremover?

– Ja, det vil jeg nok bli. Siden jeg er helt ny i jobben, er jeg nå i gang med å gjøre meg kjent i Olsvik. Jeg har nylig vært på Olsvik skole og møtt rektor. Fremover skal jeg møte relevante samarbeidspartnere, lag og organisasjoner, avslutter Nikolaisen. 

Av

Tonje Geithus

tonje@sydvesten.no

Andre saker