• Marthe Rekdalsbakken (fra v.) fra Sparebanken Vest hadde torsdag med en svært hyggelig overraskelse til Bonusbarn Laksevåg, her representert ved Frode Bodin, Hjørdis Kristin Longva Toprak og Margrete Fredriksen. Bildet er tatt foran veggen på Melkeplassen som er malt for bonusbarna av en lokal grafittikunstner. (Foto: Sparebanken Vest)

Her får Bonusbarn Laksevåg en sekssifret overraskelse:

– Helt fantastisk. Det er så gøy!

Bonusbarn Laksevåg kan juble for 104.000 kroner fra Sparebanken Vest. Nesten tusen barn har fått glede av organisasjonen siden oppstarten for to år siden.

Sparebanken Vest og Eiendomsmegler Vest har de siste årene hatt en kjær juletradisjon: I stedet for at de ansatte får en gave fra arbeidsgiveren, har banken en adventskalender der alle får gi 4000 kroner til et veldedig formål.

– I år var Bonusbarn Laksevåg en av «lukene» i kalenderen. Det betyr at de ansatte kunne velge å gi sin julegave på 4000 kr til dem. Og svært mange har ønsket å gjøre nettopp det, noe som har gitt Bonsubarna hele 104.000 kroner i støtte, forteller Marthe Rekdalsbakken i Sparebanken Vest.

Hun nominerte nettopp Bonusbarn Laksevåg til kalenderen, og fikk torsdag gleden av å overrekke gaven til intetanende koordinatorer for Bonusbarn-prosjektet.

– Helt fantastisk. Det er så gøy! sier Margrete Fredriksen.

Forebygger utenforskap

– Tusen takk, det skal bli godt anvendte penger i 2021. Og kanskje enda lenger. Flere fine turer står høyt på ønskelisten. I fjor var vi på Glesvær og det var noe som gav ekstra mye tilbake igjen. Med en så stor sum kan vi få til noen flotte turer i 2021, sier Hjørdis Kristin Longva Toprak.

– Jeg tror vi kan si at dette vil bidra til å forebygge utenforskap i lokalmiljøet. Brattkort og introkurs i kajakk er også noe vi ønsker å ta ungdommer med på, sier Frode Bodin.

– Ellers skal vi fortsette å gjøre det vi har gjort hele tiden. Det er en oppskrift som funker, sier Fredriksen.

Hun minner om hva Bonusbarn Laksevåg er:

– Vi startet for to år siden, fordi vi merket at det var et behov i nærområdet for å organisere aktiviteter for unge. Vi er aktive foreldre selv og liker å dra på aktiviteter. Og vi merket fort at det var mange barn i området som også hadde lyst til å være med på ting. Så vi tok med oss noen ekstra barn eller familier av og til, og det var veldig kjekt, sier Fredriksen.

Kunst, kultur og idrett

Toprak forteller at de har vært på mange aktiviteter innenfor kunst og kultur, som teater, kino og Festspillene.

– I tillegg har idrett vært viktig, der barna får oppleve mestringsarenaer som de ikke ville oppsøkt selv. Her har vi vært med på alt fra klatring til vannlek. At barna skal bli nysgjerrige på vitenskap, er også noe vi brenner for. Vi har blant annet vært på flere museum og i Bjørneparken. Parsellhagen, som vi også har fått støtte til å bygge (på Melkeplassen red.anm.), setter fokus på bærekraft. Barna skal gjennom lek få lære å plante og vite hva som skjer i en parsellhage.

– I begynnelsen betalte vi for det selv, men etter hvert så skjønte vi at det kan vi ikke fortsette med. Så da begynte vi å søke midler, og fikk inn en del fra ulike aktører i næringslivet, og det er så kjekt! I løpet av to år, har vi tatt med nesten tusen barn på ulike aktiviteter. Vi er nå litt over hundre familier med i den lukkede Facebook-gruppen vår, forteller Fredriksen.

Bodin legger til:

– Samholdet og integreringen som vi har fått til gjennom bonusbarn er gull verd for hele Melkeplassen og utover det også. Det er ganske magisk.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Andre saker