• Her jobber fyllingsdølene med motivene.

  • Mønstrene er forstørrelser av bakterier. (Foto: Vestland fylkeskommune)

  • Bildene er i ulike farger. (Foto: Vestland fylkeskommune)

  •  Leder for Minnesmerkeforeninga i front, i prat med Beret på skjermen. (Foto: Vestland fylkeskommune)

  • Arrangementet der de lagde kunsten, var i forbindelse med et møte i historielaget og minnesmerkeforeningen i Fyllingsdalen. (Foto: Vestland fylkeskommune)

  • Kunstnar Beret Aksnes var med på Skype (Camilla Bommen, som jobber på oppdrag for kunstnerne, holder frem en skjerm med Beret). (Foto: Vestland fylkeskommune)

Lagde takdekor til de nye bybanevognene som skal gå til Fyllingsdalen

På Magneten har eldre fyllingsdøler bidratt til å lage dekoren som skal dekke takene i de nye bybanevognene som skal brukes i bydelen.

– Takdekoren er del av prosjektet kunst til Fyllingsdalen. Kunstnarane Beret Aksnes og Vegar Moen fikk dette oppdraget våren 2019. I tillegg til takdekoren er også skulpturen Den minste passasjeren en del av prosjektet, forteller kommunikasjonsrådgiver for Vestland fylkeskommune, Birthe Johanne Finstad, til Sydvesten.

Mønstrene er laget av bilder av bakterier fra hendene til ungdommer på diskotek i Magneten, og er forstørret stort opp fra elektronmikroskopifotografi, ifølge Finstad.

– Så skal fyllingsdølene tagge kjente navn på gårder i Fyllingsdalen for hånd oppå bildene, som skal monterast i takene på et nytt vognsett, avslutter Finstad.

Av

Daniela Elvebakk Mala

daniela.elvebakk@sydvesten.no

Andre saker