• Mathilde Sangolt har gitt Fyllingsdalen ledelsen 1-0 og får klem av Emilie Heggernes Olsen (nummer ti). Men jubelen kom litt for tidlig. (Foto: Kim Bøyum) 

Siste håp om seriemesterskap forsvant for Fyllingsdalen

På bildet tror Mathilde Sangolt (18) at hun har sikret Fyllingsdalen en etterlengtet seier over Bryne. Men helt på slutten knuste jærbuene FKFs lille håp om seriemesterskap.

Fotballen kan være brutal, og Fyllingsdalens poengtap mot Bryne søndag var av den ekstra sure sorten. Etter å ha slitt kraftig med jærbuene de siste årene så FKF ut til endelig å vippe et tett oppgjør i sin favør da Mathilde Sangolt styrte inn 1-0 etter hjørnespark i det 77. minutt. 

Derfra og inn kontrollerte Fyllingsdalen kampen på forbilledlig vis. Helt til Bryne ett minutt før full tid kom på én enkelt visitt i hjemmelagets målgård. Den situasjonen endte med at en Bryne-angriper gikk i bakken og fikk straffespark. Marthe Christine Johannessen var sikker og sørget for 1-1. 

– Skikkelig dritt 

Det betyr at Bryne skal ut i seriefinale mot Viking på lørdag. Fyllingsdalens lille håp om seriemesterskap og dermed kvalifisering til 1. divisjon er nå definitivt ute. De lilla har ennå til gode å tape, men fire uavgjorte på ni kamper er minst et par for mange. 

– Det er skikkelig dritt når vi hele andreomgangen har overtaket. Det var vi som hadde spillet og sjansene, og jeg synes vi hadde fortjent seieren. Men vi må bare ta med oss ett poeng. Jeg har hørt vi har tapt mye mot dem tidligere, sier Mathilde Sangolt til Sydvesten. 

To seriekamper gjenstår før oppkjøringen til en ny sesong i 2. divisjon venter FKF. Laget har nok en gang levert mange solide prestasjoner, men har en svakhet når det gjelder å avgjøre de tetteste kampene. 

– Vi må være flinkere til å sette sjansene, og være mer rå i de avgjørende situasjonene, analyserer Sangolt. 

På utlån

– Det hadde nok uansett blitt vanskelig for oss å komme oss opp på førsteplassen. Vi slet litt i starten av sesongen, men utover høsten har vi til tider vært kjempegode. Vi har tatt poeng mot de to beste, Viking og Bryne, påpeker 18-åringen, som er på utlån til FKF fra Sandviken. 

– For meg har det vært gull å få spille i Fyllingsdalen denne sesongen. Planen er å kjempe om en plass i Sandviken til vinteren. 

Hun mener utsiktene er lyse for FKF-damene i årene som kommer, og tror det er realistisk at klubben tar steget opp i 1. divisjon. 

– Absolutt. Det er veldig mye bra rundt laget, og mange gode spillere. Det er en gjeng som er veldig interessert i å utvikle seg. 

FKFs avdelingskollega Loddefjord tapte 2-4 borte mot Staal Jørpeland i helgen, og ligger på åttendeplass.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Fakta

Fyllingsdalen – Bryne 1-1 (0-0) 

Varden Amfi. 

Dommer: Mohammed Nabil Alzinati, Nymark. 

Mål: 1-0 Mathilde Sangolt (77), 1-1 Marthe Christine Johannessen (str. 90). 

 

Staal Jørpeland – Loddefjord 4-2 (2-1) 

Jørpeland kunstgress. 

Dommer: Eirik Stokka, Ganddal. 

Mål: 1-0 Lotte Fjelde (11), 2-0 Birte Hetlelid Svines (14), 2-1 Tora Tjønn Lotsberg (40), 3-1 Svines (75), 4-1 Amanda Svines Wilson (78), 4-2 Melany Estefania Llodra (84).

 

Tabelltoppen

1. Viking 25

2. Bryne 23

3. FKF 19

Andre saker