• Frøya og Johan Fredrik Kvalheim har en travel tid foran seg. (Arkivfoto: Kim Bøyum) 

Opprykkskvalik i 4. divisjon:

Føler seg rustet for å takle «engelske uker»

Lyngbø og Frøya gjør seg klare til å spille seks kamper på tre uker.

«Englische Woche» kaller tyskerne det når fotballag må ut i flere kamper i løpet av en uke, slik det ofte legges opp til i den engelske toppfotballen. 

Nå venter et meget tett program, med seks uvanlig viktige kamper i løpet av tre uker (se fakta), for 4. divisjonslagene Frøya og Lyngbø.  

De to naboene vant hver sin avdeling, og skal møte Bremnes, Bergen Nord og hverandre i en dobbel serie. Første oppgjør i miniserien går nettopp mellom Frøya og Lyngbø på Tjønnen førstkommende lørdag klokken 14. To av de fire lagene i kvaliken rykker opp til 3. divisjon. 

– Bremnes er favoritt 

– Vi har en langt bredere tropp nå enn da jeg kom hit i 2019. Det er noe av det som gleder meg, og jeg føler vi skal være rustet til det tette kampprogrammet, sier Frøya-trener Tore Nielsen. 

– Vi har ennå ikke spilt med fullt lag denne høsten, men forhåpentlig er de fleste klare til kvaliken, sier Lyngbø-trener Trond Pettersen, som har hatt opptil 30 spillere på trening i høst, og slik sett skal være godt dekket. 

 

– Vi hadde ikke peiling på hvor vi sto etter pandemien, så jeg er fornøyd med at vi i det hele tatt er i kvaliken, sier Frøya-trener Tore Nielsen (til v.).

 

Både han og Nielsen peker på Bremnes som favoritt før opprykkskvaliken.

– Bremnes har ambisjoner, de vant en tøff avdeling og er et godt fotballag som er vanskelig å bryte ned. De tre andre, Frøya, Bergen Nord og oss, anser jeg som jevne, sier Pettersen. 

– Jeg er enig med Trond om Bremnes, men vil også peke på Lyngbø som den andre favoritten. De har vært helt i toppen lenge, sier Nielsen. 

Glimt i øyet 

I siste ordinære seriekamp spilte Frøya 1-1 mot Loddefjord, mens Lyngbø tapte 0-3 for Arna-Bjørnar. Både Frøya og Lyngbø var klare som vinnere før denne helgen. Også Bremnes og Bergen Nord gikk på tap i sine siste seriekamper. 

– Vi kunne tangert klubbrekorden med antall kamper uten tap, men det er ikke noe vi tenker på, sier Pettersen. 

Han sier Lyngbø har et avslappet forhold til om det blir opprykk eller ei. 

– Vi går inn i det med glimt i øyet. Små ting vil avgjøre dette. Hvis vi ikke rykker opp, lever vi fint med det. Klarer vi det, vil vi gå opp med den gjengen vi har. 

 

– Vi går inn i det med glimt i øyet, sier Lyngbø-trener Trond Pettersen (til v.).

 

Nielsen i Frøya tror på morsomme opplevelser de neste ukene. 

– Det kan bli gøye kamper, så får det gå som det går. Vi hadde ikke peiling på hvor vi sto etter pandemien, så jeg er fornøyd med at vi i det hele tatt er i kvaliken. Men rykker vi opp, skal vi fikse det også. Vi gir oss ikke uten sverdslag, sier Nielsen.

FKF-herrenes håp er ute 

Dersom Lyngbø og/eller Frøya rykker opp, treffer de nok på Fyllingsdalen i seriespillet neste år. FKF-herrene har hengt med opprykkskampen helt til helgen som var, men etter 3-4-tap for Lysekloster lørdag, er alt realistisk håp ute. Nå står det mellom Frigg og Fana. 

I 4. divisjon unngikk Fyllingsdalens andrelag direkte nedrykk, men de kan havne i nedrykkskvalifisering, avhengig av om lokale lag rykker ned fra 3. divisjon. Mathopen rykker ned igjen til 5. divisjon, mens Loddefjord står i divisjonen. 

I 2. divisjon kvinner tapte begge de lokale denne runden. FKF tapte 0-2 for Arna-Bjørnar 2 på bortebane mandag, mens Loddefjord røk 1-2 mot Klepp 2 på Jæren søndag. 3. divisjon kvinner avsluttet sesongen i helgen. Lyngbø endte på andreplass til tross for en pen 4-0-seier over avdelingsvinner Åsane 2 i siste kamp. FKF 2 ble nummer tre i sin avdeling. 

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Sluttspill 4. divisjon 

23/10: Frøya-Lyngbø, Bergen Nord – Bremnes 

27/10: Bremnes - Frøya, Lyngbø - Bergen Nord 

30/10: Bergen Nord - Frøya, Lyngbø - Bremnes 

6/11: Bremnes – Bergen Nord, Lyngbø - Frøya 

10/11: Frøya - Bremnes, Bergen Nord - Lyngbø 

13/11: Frøya - Bergen Nord, Bremnes - Lyngbø 

Andre saker