Bibliotekets hjørne:

Bli med til verdens farligste land

Her er tre tips til barnebøker fra Oasen bibliotek.

Småbarnsuppe

Forfatter og illustratør Bjørn Ousland

Cappelen Damm forlag, 2015.

42 s.

Plutselig en mørk natt mens alle sover, fylles byen med skygger og barn forsvinner. Ingen klarer å finne ut hva som har skjedd, og når neste natt kommer fylles rommet til Småen og søsteren med ekle skygger. Småen kommer seg unna, men søsteren blir tatt! For å redde henne og de andre bara fra å havne i heksegryta må Småen være både rask og modig. Vil han klare det, eller havner alle i suppa?!

Passer fra 6 år og opp.

 

 

Reisa til verdas farlegaste land

Forfatter Malte Persson, oversetter Simen Hagerup, illustratør Rui Tenreiro

Skald forlag, 2017.

25 s.

Bli med til verdens farligste land, fullt av monstre, uhyrer og skumle steder. Her kan du fort gå deg vill, bli fanget av kjemper eller bli spist av sjøuhyrer. Skogen er full av skumle bleke barn, og en kjempe vokter fjellet som er veien din hjem. Tør du lese langt nok kommer du til verdens største slott, og kanskje du vil besøke det største biblioteket som noensinne er sett – da må du pass deg for tussene, for de er bitre for at de ikke kan lese og er ikke nådige med små barns tær om du kommer for nær! Er du modig og heldig kommer du deg helskinnet hjem, og kan skryte til alle som ikke turte bli med på reisen til verdens farligste land.

Passer fra 6 år og opp.

 

Skrekk og Gru, Heksenøkkelen

Forfatter Mike Ford, oversetter Torleif Sjøgren-Erichsen

Aschehoug forlag, 2021.

112 s.

På loftet finner Sofia en kiste som ingen klarer å åpne. Hun prøver alle nøklene i huset, men lokket vil ikke opp! I den mystiske butikken Skrekk og Gru, sier innehaveren at han har en heksenøkkel som “kan låse opp ting på magisk vis”, men noen kister skjuler mer enn fortidens skatter, og Sofia lærer fort at ikke alle skatter er verdt prisen du må betale.

Passer fra 6 år og opp.

 

Barneboktips v/ Hanne Henriksen

Andre saker