• Ann-Helen Nessen (til v.) og Initiativ:Laksevåg arrangerer et lite bruktmarked. Ann Kristin Ramstrøm til h.

Til helgen blir det julemarked i Smien på Laksevåg verft

Marin Eiendomsutvikling og Initiativ:Laksevåg har slått kreftene sammen og inviterer til julemarked i Smien, inne på Laksevåg verft.

Julemarkedet har åpent lørdag kl. 12-20 og søndag 12-17.

– Vi ønsker å være med å bidra til positiv aktivitet på Laksevåg. Derfor har vi i høst tatt i bruk Smien inn på verftsområdet til ulike arrangementer, sier administrerende direktør i Marin Eiendomsutvikling, Andreas Hovden, i en pressemelding.

Han forteller at det de siste to månedene har blitt arrangert både filmfestival og øl- og musikkfestival i Smien. Nå til helgen blir det altså julemarked med lokale aktører som selger hjemmelaget mat og matvarer.

Noen av de som vil være til stede er Fjåk sjokolade, Utekos, Godt Brød, MikroGrønt, Den Hemmelige Pølsefabrikken, Sotrahonning, Hardanger Bygdeysteri, Lions Laksevåg og Hala Nabolagskafe. Og Christine Karembo Hanga med salg av kenyanske matretter, Kjusa deg med salg av gløgg, Laksevåg Bueskyttere med salg av julekranser, mens Anders Løberg sliper knivene dine, selger fuglekasser og kverner kaffe. Og utenfor ved kaien ligger en fiskebåt og selger fersk fisk. Som et marked i markedet har Initiativ:Laksevåg et lite bruktmarked.

– Her har vi fortsatt plass til flere, så om det er noen som har brukte klær de ønsker solgt, så er det bare å ta kontakt, sier Ann-Helen Nessen i Initiativ:Laksevåg.

Det gamle verftsområdet på Laksevåg står foran en enorm utvikling. Området skal transformeres til en ny bydel med mellom 1200 og 1500 nye boliger, næringsarealer og kultur. Ikke minst skal en god del av de gamle byggene tas vare på.

– Dette er noe av det som gjør planene på Laksevåg unike. Her har vi muligheten til å skape en ny og pulserende bydel med både identitet og historie. Det gjør utviklingen av verftsområdet på Laksevåg til et av landets mest spennende byutviklingsprosjekt. Å ta i bruk Smien og fylle den med aktivitet og kultur er første etappen i det som blir en veldig spennende reise, sier Hovden.

Andre saker