• Fotballtrener Tore Nielsen gikk bort mandag. (Foto: Kim Bøyum)

Frøya-trener Tore Nielsen er død

Klubben er i sjokk og sorg etter at A-lagstreneren gikk bort mandag.

Fotballtrener Tore Nielsen er død, 56 år gammel. Nielsen var på tur på Ulriken søndag da han plutselig falt sammen. Han ble brakt til Haukeland universitetssjukehus, men livet sto ikke til å redde. Nielsen døde mandag kveld. 

Nielsen har hatt en lang trenerkarriere i lokalfotballen, og siden 2019 har han ledet Frøyas A-lag. Leder i klubbens fotballgruppe Terje Kvalheim sier at alle rundt laget er sterkt preget og i sorg. 

− Dette er bare så tragisk. Vi er i sjokk alle sammen, sier Kvalheim. 

− Kjempegodt likt

− Tore var en fantastisk type, det er bare godt å si om ham. Han var kjempegodt likt av spillerne. Til og med de som var uenige i laguttakene, hadde han et godt forhold til. Han har gjort en kjempejobb i Frøya, og var også flink til å ta opp ungdommene i klubben. 

Tirsdag kveld var Frøya-spillerne samlet for en minnestund. 

− Vi samlet oss for å få snakke sammen om det som har skjedd. Det var nok viktig, selv om det knapt ble sagt et ord den første halvtimen, sier Kvalheim. 

Tore Nielsen hadde stor suksess i Frøya. Midt i november rykket klubben opp til 3. divisjon. Nielsen hadde for kort tid siden takket ja til å trene laget også neste sesong. Dette var temaet i intervjuet han gjorde med Sydvesten mandag sist uke.

− Jeg snakket med ham to dager før han falt om. Da var alt som vanlig, og vi la planer for det som skal skje neste år, sier Kvalheim. 

Vil stå med gullskrift

Nielsen var regnet som en ekspert på opprykk i lokalfotballen. Han hadde tidligere tatt Trane (fire ganger), Nymark, Os 2 og Bergen Nord opp en divisjon. Nå er hele lokalfotballmiljøet preget av Nielsens bortgang. 

− Alle kjenner Tore i fotballmiljøet i denne byen. Han snakket med alle, sier Kvalheim.

Frøyas A-lag har torsdag lagt ut denne meldingen på Facebook:

“Mandag kveld fikk vi den uendelig triste beskjeden at vår Tore, Gitte sin ektemann, Mia og Mats sin far, er død bare 56 år gammel. Tore går ned i historien som en hedersmann i lokalfotballen i Hordaland, men ikke minst som en bærebjelke for Frøya, laget han sist trente. I Frøya ble han historisk ved to anledninger, Frøya nådde i 2019 cupens første runde for første gang. Andre bragd var opprykket til nasjonal serie, som ble sikret for 3 ukers tid siden. Navnet hans vil for alltid stå med gullskrift på Melkeplassen. Tore var en mann med menneskelige verdier langt over gjennomsnittet, og ikke minst en fotballklok trener, som nå er gått bort, så altfor tidlig. Vi lyser fred over ditt minne og vi vil savne deg. Hvil i fred Tore Rydland Nielsen.”

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Andre saker