• 13. november rykket Frøya opp til 3. divisjon. Da feiret kaptein Kristoffer Kvalheim (til v.) og trener Tore Nielsen sammen. (Foto: Kim Bøyum)

Frøya og Fotball-Bergen i sorg:

«Tore var en som virkelig brydde seg. Sammen skapte vi minner for livet»

Tore Nielsen har satt dype spor etter seg i lokalfotballen i Bergen.

Lokalfotballmiljøet i Bergen er preget etter Frøya-trener Tore Nielsens brå bortgang. På Melkeplassen er spillerne i Frøya i sorg. For få uker siden feiret de en fantastisk sesong og opprykk til 3. divisjon sammen med treneren.

Frøya-kaptein Kristoffer Kvalheim skriver til Sydvesten at det har vært tunge dager.

− Tore var en som virkelig brydde seg, som trener og som person. Han var alltid i godt humør, og hadde et brennende engasjement for klubben, sier Kvalheim.

 

LES OGSÅ: Navnet hans vil for alltid stå med gullskrift på Melkeplassen

 

Han forteller at han som kaptein hadde sine diskusjoner med treneren rundt spillere og laguttak.

− Han var flink til å lytte og ta til seg innspill fra spillergruppen. Han sa alltid at det var enkelt å identifisere seg med de verdiene vi som gruppe stod for, og sammen skapte vi minner for livet, sier Kvalheim, og legger til:

− Resultatene på banen taler for seg, men det er det som skjer i hverdagen jeg kommer til å huske ham best for.

− Et stort tomrom på Tjønnen

Frøya-kapteinen og tvillingbroren Johan Fredrik Kvalheim står for rutinen og kontinuiteten på klubbens A-lag. Også sistnevnte var tett knyttet til Tore Nielsen.

− Dette er fryktelig tragisk og litt uvirkelig. Vi er mange som har hatt en blytung uke, sier Johan Fredrik Kvalheim.

− Tore var en humørspreder. Alltid i godt humør og alltid med en god historie på lur. Du kunne snakke med ham om alt. Aldri har det kommet en trener utenfra som har tatt til seg Frøya sine verdier så kjapt og gjort de til sine egne på den måten han gjorde.

− Han og Frøya var en perfekt match. Det blir et stort tomrom på Tjønnen fremover, sier Frøya-spissen.

Hundrevis av kondolanser

Frøyas lagleder og altmuligmann Torbjørn Teige Nes skriver dette:

− Tore er det fineste menneske jeg har jobbet med, en hedersmann jeg kommer til å savne, men en som alltid være med meg videre i tankene.

Hundrevis av mennesker har vist sin omtanke på sosiale medier, og mange skriver om hvordan de vil huske Nielsen som en hedersmann.

Her er noen av reaksjonene:

Frode Rein Berntsen: “Utrolig trist melding å få, gode minner fra tiden i Trane sammen strømmer på en fin person med en hærlig sans for humor. Omtanken (...) går nå til familien som har mistet sin kjære Tore.”

Tor Steinsbu: “Ufattelig trist og så alt for tidlig. Tore var en ufattelig god spiller og trener. Vi fikk noen sesonger sammen i Trane. Hvil i fred og mine dypeste kondolanser til familien.”

Varegg Fotball: “Våre varmeste kondolanser. Fra fotballvenner i Varegg”

FK Fyllingsdalen: “Våre varmeste kondolanser sendes fra alle oss i FK Fyllingsdalen”

Roar Gabrielsen: “Fryktelig trist. Han var en god kollega i posten gjennom mange år, alltid godt humør, og med en enorm interesse og kunnskap om fotball på alle nivåer. RIP Tore”

Jan-Ole Paulsen: “Utrolig trist. Jeg vil alltid huske deg som en type som kokte over av entusiasme og spilleglede både på kamp og trening, og en utrolig fin fyr. Hvil i fred Tore”

Adrian Leganger Pizarro: “Dette knuser hjertet mitt. For en vidunderlig mann, for et eventyr av en trener og menneske. Han fikk det beste ut av så mange folk. Håper familien får en minneverdig avslutning med et menneske som satt spor hos mange. Ord blir fattige. Hvil i fred, min gode mann”

Ståle Staalinho: “Du vil alltid bli husket !! Ufattelig takknæmlig for at du bidro til min fotballkarriere! glad i deg Tore! Du døde alt for tidlig - trane-gutta vi!!”

Cato Moldskred: “Ufattelig. En flott person, pratet med han når jeg traff han, blid og elsket sitt arbeid på feltet. Kondolerer til familien.”

Jan-Edgar Hansen Albertsen: “Utrolig trist. Minnes Tore som en hedersmann og humørspreder”

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Andre saker