• God stemning etter finalen. Fra venstre: Marius Beck, Malin Steinsvik, Kaja Melander, Marthe Walde, Lina Waage Mossestad, Henriette Eggen og Frida Wilkensen. (Foto: Privat)

Drømmeuke for Fyllingen-jentene: Her feirer de NM-tittelen

Onsdag tok Fyllingen et langt steg mot opprykk til 1. divisjon. Lørdag ble mange av spillerne norgesmestere for juniorer.

Tertnes vant junior-NM i håndball etter 21-18 i lørdagens finale over Aker.

Men Fyllingen har en stor andel av gullet. Juniorlaget er nemlig et samarbeid mellom Tertnes, Åsane og Fyllingen. Bare fire dager etter seriefinalen i 2. divisjon, spilte altså rivalene fra Åsane og Fyllingen på samme lag i juniorcupfinalen.

Gullet betyr at fem Fyllingen-spillere kan feire en fantastisk uke. Malin Steinsvik, Kaja Melander, Marthe Walde, Lina Waage Mossestad, Henriette Eggen og Frida Wilkensen var alle med både på onsdagens seier og lørdagens cuptriumf. På bildet over feirer de sammen med trener Marius Beck, som har ledet juniorjentene sammen med Tertnes-trener Tore Johannessen.

Også Henrikke Hauge Kjølholdt, Martine Hellesø Knutsen, Thea Adelheid Skarstein-Storeng, Maria Bergslien Gald og Marte Walde er tidligere Fyllingen-spillere, som nå er i Tertnes.

Handball.no har skrevet følgende referat fra kampen:

Det startet jevnt i Jordal Amfi, men det var bergenslaget Tertnes som satte første ball i mål. Etter fem spilte minutter var Tertnes foran med ett mål. Begge lag kom til gode sjanser de første minuttene, men slet med å plassere ballen i nettmaskene. Tertnes spilte rask håndball, noe som resulterte i 6-3 ledelse etter ti minutter. Tertnes-målvakt Kadija Mårdalen vartet opp med flere viktige redninger i starten av kampen, og var en god bidragsyter til Tertnes’ ledelse.

Til tross for Tertnes-ledelse fra starten av kampen, holdt Aker godt følge. Laget fra Oslo vest var dermed kun ett mål bak etter 20 minutter. Det så ut som at Aker hadde knekt koden til det høyreiste Tertnes-laget da de tre minutter senere gikk opp i ledelsen for første gang på stillingen 10-9. Etter Tertnes-ledelse store deler av første omgang, var det Aker Topphåndball som kunne gå til pause med 11-10 ledelse.

Lagene kom kjapt ut av startblokkene, og fulgte hverandre jevnt også etter hvilen. Etter 35 spilte minutter var lagene helt likt, og to minutter senere var Tertnes igjen oppe i ledelsen. Stillingen stod støtt på 14-14 en god stund, før Tertnes igjen tok ledelsen ved seksmålsscorer Avril Mikkelsen Frei. Etter halvspilt andreomgang var stillingen 16-14 i Tertnes favør. Bergenslaget beholdt også to-målsledelsen ti minutter før slutt, og det var duket for en spennende avslutning på kampen.

Etter 25 minutter gikk Tertnes ytterligere opp i ledelsen på stillingen 20-16. Målvakt Kadija Mårdalen stengte Tertnes-målet i hele ti minutter, før Aker endelig fikk satt ballen i mål igjen og pyntet på resultatet. Tertnes vant til slutt 21-18.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

KAMPFAKTA

NM-finale J20

Tertnes – Aker Topphåndball 21-18 (9-10)

Jordal Amfi

Toppscorer Tertnes: Avril Mikkelsen Frei, 6 mål

Toppscorer Aker: Ine Erlandsen Grimsrud, 6 mål

Utvisninger: Tertnes x2min, Aker x2min

Andre saker