• Det Skandaløse Orkester har blitt omtalt som det rareste, mest fascinerende, kompetente og tighteste bandet i Bergen.

Lokalt kultband spiller gratis på Kniksen

- En barndomsdrøm som går i oppfyllelse.

- For Sondre Jørgensen og Mats Erik Zen som startet opp bandet for ti år siden, er det en barndomsdrøm som går i oppfyllelse når de endelig skal få spille på Oasen på en bar i sin egen dal, lokker bandet.

- Dette kommer til å bli en kveld for historiebøkene i Fyllingsdalen og kanskje vi til og med er så heldige å få høre en eller annen god gammel klassiker fra Fyllingen IL sin storhetstid, skriver de på Facebook.

Bandet beskriver seg selv slik:

“Det Skandaløse Orkester er et bergensk kultband som ikke ligner på noe annet i norsk musikkhistorie. De har blitt omtalt som det rareste, mest fascinerende, kompetente og tighteste bandet i Bergen og blir sammenlignet med artister som Tom Waits og Frank Zappa.

Ingen av gruppens åtte medlemmer ser helt gode ut og de har nok heller ikke hatt det så greit i oppveksten, men å lage et et helsikkens spetakkel det kan de og er viden kjent for sine energiske og hensynsløse konserter. Det er aldri godt å vite hva som skjer under disse konsertene og sjangermessig går det i berg og dalbane fra prog og jazz via punk, folk og polka til country and western, rave og nå også fotballmusikk. Noen av låtene er instrumentale, mens andre har tekster som ofte tar for seg konflikten mellom de utstøtte og de normale i samfunnet.

Sommeren 2019 gjorde de en legendarisk fet opptreden under deres første konsert utenlands på “Zappanale Festival” i Tyskland, noe som resulterte i konsertfilmen «Legends of Europe». 

Albumene “No har de laget skandale igjen!” (2014) og “Tenk om noen ser deg” (2018) regnes som moderne klassikere og sistnevnte ble kåret til årets norske album av Prognytt.no.

I 2021 feiret Det Skandaløse Orkester 10 år og jubileumskonserten på Kvarteret i Bergen ble belønnet med 6 av 6 hjerter i Bergens Tidende.”

 

Besetning:

Sondre Jørgensen - keyboards, vokal
Mats Erik Zen - vokal, gitar
Øystein Bech-Eriksen - gitar, vokal
Morten Norheim - saksofoner
Per Sigurd Bolstad - trekkspill
Jørgen Haugland - bass
Gjert Hermansen - trommer

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Andre saker