• Fredag kveld pågrep politiet en mann i 30-årene i en bolig i Bergen. Pågripelsen gikk rolig for seg, skriver politiet. (Foto: Kim Bøyum)

Mann pågrepet etter brannen i Bjørndalsbakken

Politiet har pågrepet en mann i 30-årene i forbindelse med boligbrannen i Bjørndalsbakken i Loddefjord i 13. januar.

– Politiet i Bergen etterforsker brann i en enebolig i Bergen vest, og vi mistenker at brannen var påsatt på bakgrunn av de kriminaltekniske undersøkelsene som har vært foretatt på åstedet, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding.

En storfamilie lå og sov da brannen startet, men disse kom seg ut av huset. Familien har fått oppnevnt Kjetil Ottesen som bistandsadvokat.

Rolig pågripelse

Fredag kveld pågrep politiet en mann i 30-årene i en bolig i Bergen. Pågripelsen gikk rolig for seg, skriver politiet.

Mannen er siktet for fremkalling av fare for allmennheten. Han har fått oppnevnt Ellen Eikeseth Mjøs som forsvarer.

Søndag sendte politiet ut en oppdatering til pressen. Den siktede ble ikke avhørt lørdag på grunn av hans helsetilstand.

Han hadde behov for helsehjelp og får oppfølging av helsevesenet. Status er den samme søndag og det vil derfor ikke bli gjennomført avhør av ham i dag. Siktede har ikke tatt stilling til siktelsen, men har hatt samtale med sin forsvarer, skriver politiet.

Siktede vil mandag bli begjært varetektsfengslet ved Hordaland tingrett.

Vekket av alarmen

BT snakket med Mahindra Singh (43) samme dag som huset brant. Han bor der med konen Manja Rawat (38) og deres tre barn. Singhs foreldre og søster bor også i huset. 

– Det går bra med barna, de har ikke blitt skadet. Vi fikk dem ut så raskt som mulig da jeg hørte alarmen, sa Singh til avisen. 

Han ble vekket av brannalarmen. 

– Til slutt gikk jeg ut, og da så jeg at kledningen hadde tatt fyr. Da hevet jeg stemmen, slik at foreldrene mine også skulle komme seg ut raskt, fortalte Singh til BT.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no