• Trond Henrik Haugland og konen satt i bilen på vei fra Vestkanten hjem til Gravdal da det plutselig smalt. Han fanget lynet over Laksevåg med sitt dashbordkamera. (Foto: Trond Henrik Haugland)

Trond Henrik fanget lynnedslaget på Laksevåg på kamera

– Det var et salig smell. Så ble det helt hvitt.

Mandag kveld slo lynet ned på Laksevåg. Data fra lyn.met.no viser at lynnedslaget fant sted i nærheten av Nipedalen, et stykke fra bebygd område.

Nedslaget har skapt stor diskusjon på Facebook-gruppen Herlige Laksevåg. 

“Aldri hørt så høyt smell før i løpet av mine 20 år i Gravdal. På Lyngbø ristet det i husene”, skriver en. 

“Et vanvittig smell i Lyngbødalen, og et skarpt hvitt lysglimt som om noen brukte sterk blitz i stuen”, melder en annen. 

– Helt forferdelig

En tredje: 

“Det var helt forferdelig i Gravdalsrinden og. Har ikke hørt på maken.” 

Trond Henrik Haugland og konen satt i bilen på vei fra Vestkanten hjem til Gravdal da det plutselig smalt. Han fanget lynet over Laksevåg med sitt dashbordkamera. 

– Det var et salig smell. Så ble det helt hvitt. Det var skremmende, men der og da skjønte vi ikke hvor det kom fra. Det ristet noe voldsomt og regnet bøttet ned rett etterpå. 

Ødelagt pc og TV

Kjedeligere ble det da de kom hjem og fant en ødelagt pc og TV. 

– Det er irriterende at akkurat det skulle ryke. Mikrobølgeovnen virker fortsatt, så det var ikke alt som ble slått ut, sier Haugland. 

Han har i hvert fall god dokumentasjon på at det var lynet som tok knekken på apparatene. På Herlige Laksevåg melder flere andre om at de har fått ødelagt elektroniske gjenstander.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Andre saker