(BA/Sydvesten): Alle partier har forhåndskumulerte kandidater, som betyr at de som står der er prioritert fra partiets side. Men personstemmer i form av slengere og kryss endrer bildet.

Bang Hansen inne, Steigen ute

Torstein Dahle fikk hele 2032 slengere. Det er altså folk som stemmer på andre partier som har gitt ham en personlig stemme. Slik rykker 76-åringen opp fra sisteplass, hedersplassen på Rødts liste, til 1. plass.

Ingen andre fikk i nærheten av så mange slengere som Dahle ved dette valget.

En annen som rykket godt opp er Martin Smith-Sivertsen, Høyres byrådsleder i perioden 2014-2015. Han fikk 629 slengere. Flest av kandidatene i Høyre, og nest flest slengere av samtlige kandidater.

Når det gjelder kandidater fra Sydvesten bydeler, sto for eksempel Chris Jørgen Rødland (fyllingsdøl som representerer Bergenhus) og Kjersti Pettersen på usikker plass på Høyres liste. Begge får fortsette i bystyret.

- Jeg er klar for å brette opp ermene til det beste for Bergen. Tusen takk til alle som har heiet på meg i en lang valgkamp, det setter jeg umåtelig stor pris på, skriver Rødland på Facebook.

SVs Ann-Kristin Ramstrøm, for mange kjent fra Initiativ:Laksevåg, var kumulert, og er også inne i bystyret. Det samme er Loddefjords Ap-mann Jan-Rune Patrick Bang Hansen.

En annen Ap-politiker med tilhold i Bergen vest, Eva Synnøve Hagewick Steigen, sto på 12. plass på partiets liste, men er ikke blant de 13 fra partiet som får fast plass i bystyre. Blant andre Eduardo "Doddo" Andersen snek seg forbi, han gikk fra 22. til 11. plass.

Stang inn for Stang

En annen i Høyre som gjorde et solid opprykk er Fabian Emil Stang. Sønnen til tidligere ordfører Fabian Stang i Oslo, nå gift med Herman Frieles datter Birgitte.

Han rykket opp fra en 63. plass til siste faste plass i bystyret for Høyre: 18. plass.

Her er den fullstendige listen over de 67 kandidatene som kommer inn til fast plass i bystyret.