• Trener Hiep Trans framtid i Fyllingsdalen er usikker. (Foto: Kim Bøyum)

Kontrakten til ettertraktede Hiep Tran går ut i høst:

− Jeg er åpen for det meste etter sesongen

Fyllingsdalen-trener Hiep Tran sier et av alternativene er å gi seg helt med fotball.

Åsane lå langflate etter Fyllingsdalen-trener Hiep Tran i fjor høst etter at oransjetrøyene hadde rykket ned fra 1. divisjon. Tran valgte til overraskelse for mange å si nei til tilbudet fordi han heller ville fortsette prosjektet han var startet på med Fyllingsdalen i 3. divisjon.

Nå er det bare noen måneder til Trans kontrakt med FKF går ut. Treneren har ikke hørt ett ord fra klubben om en eventuell forlengelse av avtalen.

− Jeg har ikke snakket med Fyllingsdalen om neste år i det hele tatt. På en måte er det litt merkelig, samtidig som det er greit for meg å slippe å forholde meg til noe før etter sesongen. Jeg slipper å ta en avgjørelse nå. Men fra et annet perspektiv enn mitt virker det rart at de ikke begynner å snakke om neste år, sier Tran.

To jobber

Når Sydvesten snakker med Fyllingsdalens daglige leder Roy Inge Pettersen mandag, sier han at klubben denne uken vil gå i dialog med treneren.

− Ønsker dere at han skal trene laget også neste år?

− I utgangspunktet er han et førstevalg, men det er alltid et spørsmål om kroner og øre. Nå skal vi først ta en diskusjon internt på hva vi kan tilby, og så skal vi snakke med Hiep, sier Pettersen

Tran sier at han er «åpen for det meste» etter sesongen. I dag jobber han 25 prosent som lærer og 75 prosent som fotballtrener. På sikt – enten neste år eller i løpet av få år − ønsker han å jobbe fulltid med enten det ene eller det andre.

Krever ambisjoner

− Det å ha to jobber begynner å bli et forstyrrende element for meg. Jeg har holdt på slik i ganske mange år nå, og er kommet til et punkt der jeg bør bestemme meg. Skal jeg gi meg med fotball, eller skal jeg konsentrere meg om det hundre prosent? Jeg er innstilt på begge deler, og er helt komfortabel med å gå tilbake til den sivile jobben hundre prosent. Det er en del ting jeg savner ved det livet også, som å ha frihelger og styre kveldene selv. Det vil ikke være et nederlag i det hele tatt, selv om førstevalget selvfølgelig er å drive med fotball, sier Tran.

− Hvis du skal bli i Fyllingsdalen, hva har klubbens satsing å si?

− Det betyr alt. Jeg har ikke lyst til å være et sted der man ikke har litt ambisjoner. Vil man være på stedet hvil, er det ikke så interessant. Jeg er veldig opptatt av at alle ønsker å få til noe. Det er det som driver meg.

− Hvordan synes du dette er i Fyllingsdalen i dag?

− Vi som alle andre klubber har utfordringer. De få menneskene og ildsjelene som jobber i klubben, står på som bare det, og har lyst til å få til noe. Men vi trenger flere hender og flere hoder. Klubben har også lagt om lønnspolitikken (lavere spillerlønninger, red.anm.), med rette. Man er nede på et nivå som samsvarer mer med nivået vi spiller på. Det synes jeg er bra, men det får jo konsekvenser sportslig. Det er en balansegang der, og det er viktig at man er samstemte.

Daglig leder Pettersen sier det er lite trolig at Tran kan få fulltidsstilling i Fyllingsdalen.

− Jeg ser ikke for meg at vi kommer til å ansette en trener i hundre prosent jobb på fjerde nivå. Det er nok ikke aktuelt, sier Pettersen.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Andre saker