• Loddefjord-kaptein Lina Forthun har ledet laget sitt til suveren serieledelse. Neste år kan det bli lokaloppgjør i 2. divisjon mot Forthuns tidligere lagvenninner i Fyllingsdalen. (Foto: Marius Hellesøy)

Loddefjord gjør seg klare for opprykkskvalik

De har vært ustoppelige i 3. divisjon. Loddefjord-trener Jan Ove Sæbø tror sjansen for opprykk er god.

Fredag sist uke tok Loddefjord imot gjestene fra Nymark i demrende høstmørke og kjølig luft. Vertene ledet 3-0 til pause, noe som også ble sluttresultatet. Loddefjord har vært suverene i 3. divisjon i Hordaland i år, og står med 18 seirer og én uavgjort på 19 kamper. Per nå står jentene med en målforskjell på 83-18.

Ingen i ligaen har sjanse til å stoppe serielederen, som dermed er klar for kvalifisering om opprykk til 2. divisjon. Går det veien, vil det være Loddefjords andre opprykk på tre år.

Trener Jan Ove Sæbø forteller at det er en klar fordel at kvalifiseringskampene finner sted rett etter sesongslutt, uten et lengre opphold. Treneren selv, som har flere års bakgrunn fra Sandviken 2, mener sjansen for opprykk er god.

− Har virkelig lyst

− Dette er en godt sammensatt spillergruppe, med tro på seg selv og som er svært motivert. Oppmøtet på trening er bra, kvaliteten god og jentene har virkelig lyst til å rykke opp, sier Sæbø.

Han forteller at selv om det alltid finnes noen sentrale spillere som tilbringer mer tid på gressmatten enn andre, er det viktig at samtlige i troppen får spille hver kamp. Noen av spillerne har også erfaring fra Toppserien, og fungerer som gode veiledere og rollemodeller for resten av laget, forklarer Sæbø

Motstanderne i de eventuelle kvalifiseringskampene er allerede kartlagt. Fra Rogaland blir det Lura, fra Sogn og Fjordane enten Sandane, Stryn eller Førde. To av de tre lagene i kvaliken rykker opp til 2. divisjon.

På spørsmål om hvordan en hverdag i 2.divisjon vil se ut for Loddefjord svarer treneren at dette allerede er diskutert internt i klubben. Et opprykk vil medføre mer reising og større økonomiske utgifter. Treneren tar det hele med ro, og mener det handler om å tenke smart. Sæbø er overbevist om at laget helt fint kan hevde seg også i 2. divisjon.

Sosialt, men seriøst

Laget består av både unge studenter og veletablerte med full jobb og familie, men felles for dem alle er at de spiller for å ha det sosialt og gøy.

− Samtidig er det seriøst og fullt fokus på stadig å gjøre laget bedre. Vi i teamet rundt fokuserer på spillerutvikling, samtidig som hovedprioriteten er å bygge lag, sier Sæbø.

Han påpeker at jentene på A-laget er flinke til å inkludere de yngre.

− Det er viktig at A-laget fungerer som rollemodeller og gode forbilder, og viser at her kan man komme som man er, og tilby det man kan. Seniorfotball skal ikke skremme de yngre, men motivere dem til å jobbe hardt, og samtidig ha det gøy for å nå et mål om en dag å spille på høyeste nivå for klubben.

Loddefjord har tre kamper igjen av serien før kvaliken vil finne sted i november.

Av

Marius Hellesøy

marius.hellesoy@gmail.com

Kampfakta

Loddefjord - Nymark 3-0 (3-0)

3. div kvinner

Alvøen kunstgress

Dommer: Khalid Emad Al-Rantisi, Hovding IL

Gult kort: Ingen

Mål: 1-0 Henrikke Pedersen (17), 2-0 Pedersen (23), 3-0 Lina Osland Forthun (38)

Relaterte saker