• Fredrik Mossestad forlater snart barndomsklubben Fyllingen. (Arkivfoto: Kim Bøyum)

Fyllingen mister nøkkelspiller til svensk håndball

Fredrik Mossestad går til IFK Skövde etter sesongen.

Mossestad har spilt i Fyllingen hele karrieren, men får nå sjansen i håndballnasjonen Sverige. Det melder FyllingenBergen på sin nettside.

26-åringen skal spille ut sesongen i Fyllingen, så går turen til Skövde. Kantspilleren har signert en toårsavtale.

− Dette er noe jeg har drømt om og jobbet for i flere år. Jeg er veldig fornøyd med min tid i FyllingenBergen, og føler at tiden er inne for å ta steget videre etter nærmere 20 år med tilhørighet i Framohallen. Jeg håper jeg kan utvikle meg videre i en klubb jeg har fått et svært profesjonelt og godt inntrykk av. Når det er sagt, kommer jeg garantert tilbake i gult om noen år. Jeg må gjerne få takke alle i og rundt FyllingenBergen som har vært med å hjelpe meg dit jeg er i dag. Nå handler alt om å avslutte sesongen med sluttspillplass og gi alt der, sier Mossestad til klubbens nettside.

FyllingenBergens daglige leder Vidar Gjesdal er glad på Mossestads vegne.

− Fredrik har virkelig fortjent denne sjansen. Han har jobbet godt over tid og hatt ambisjoner om å komme seg ut. Vi mister en viktig brikke både på og utenfor banen. Men samtidig kan vi være stolte av å produsere enda en spiller som blir attraktiv for spill i utlandet. Fredrik har jobbet hardt for å ta stegene og vært tålmodig. Det er en gutt vi virkelig unner denne sjansen. Så håper vi selvsagt han kan være aktuell for en retur til oss på et seinere tidspunkt, sier Gjesdal.

FyllingenBergen har spillefri fram til 1. februar. Mossestad har gjennomført en operasjon i foten, men håper å være på banen når vårsesongen innledes hjemme mot Follo.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Andre saker