• Thea Skarstein-Storeng og Fyllingen fikk det knalltøft mot topplaget Larvik. (Foto: Kim Bøyum)

  • Fyllingen står med seks poeng og ligger nest sist.

  • Fyllingen-keeper Benedikte Kalstad Hernes storspilte, men kunne ikke forhindre stortap.

  • Dora Eckholdt kommer fra Arendal, men har bodd i Bergen de to siste årene. 18-åringen er Fyllingens toppscorer denne sesongen.

Revet i stykker av Larvik

Fyllingen-damene var aldri i nærheten av den gamle storklubben.

Larvik, som for få år siden var verdens beste lag, ser i det minste ut til å være på vei tilbake til toppdivisjonen i Norge. Bortelaget ledet hele 15-8 til pause mot Fyllingen i Framohallen torsdag kveld. I andre omgang nærmet Fyllingen seg litt, før de sprakk fullstendig opp igjen helt på tampen. Det endte 34-23 til laget fra Vestfold og Telemark.

− Vi gjorde ikke det vi skulle fra start. Førsteomgangen drepte oss. Etter pause måtte vi bare prøve å holde motet oppe, men det ble vanskelig, medgir Fyllingens Dora Eckholdt.

Optimist

Det innser også trener Chriss Robert Thorsen.

− Larvik er noen hakk bedre enn oss. De har mer tyngde og rutine. Dette var en bonuskamp for oss, sier Thorsen.

Han er uansett optimistisk med tanke på fortsettelsen, men håper blant andre søstrene Martine og Henriette Espetvedt Eggen snart er tilbake fra sine skader.

− Jeg synes vi har hatt utvikling og spiller okei håndball. Men vi har vært inne i en periode med mye sykdom og skader, og mangler litt skyts bakfra, sier Thorsen.

Kan få to gratispoeng

Fyllingen står med seks poeng, men håper på å få to til uten å røre en ball. 4. januar skulle nemlig Charlottenlund vært på besøk i Framohallen, men trønderne kom aldri fram. De skulle bytte fly på Gardermoen, men hadde ifølge Thorsen bare beregnet 35 minutter til mellomlandingen.

− Forbundet besluttet under tvil at kampen skal bli satt opp på nytt, men vi har anket den avgjørelsen, sier Thorsen.

Fyllingen ligger nest sist og har tre poeng opp til trygg plass.

− Jeg synes vi har løftet oss mye fra starten av sesongen. Vi kan matche alle lagene i denne serien. Det handler bare om at vi må få det til å stemme ordentlig i kamp, sier Eckholdt.

Fyllingen-laget har en rekke spillere født så sent som i 2001. Eckholdt mener at det blir dumt å skylde på det lave alderssnittet dersom de gule og blå ikke skulle nå målet om fornyet divisjonskontrakt.

− Det er ikke det som skal avgjøre om vi holder oss eller ikke. Om vi rykker ned, er det fordi vi ikke er gode nok, sier bakspilleren fra Arendal.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

KAMPFAKTA

Fyllingen-Larvik 23-34 (8-15)

Framohallen, 1. div. kvinner

Tilskuere: 100

Dommere: Sondre Hopstad og Ove Runhaug

Utvisninger: Ingen

Fyllingen: Benedikte Hernes – Dora Eckholdt 5 (3), Thea Skarstein-Storeng 4, Martine Knutsen 4, Maria Gald 3, Ragnhild Moe 3, Marthe Walde 1, Henriette Risti 1, Lina Mossestad 1, Kristina Nesse Stephensen 1

Andre saker