• Frøyas Armani «Flash» Flannigan i aksjon mot Tromsø Storm. Lørdag er det Fyllingen som står på andre banehalvdel. (Foto: Marius Hellesøy)

  • Kenneth Carpenter har herjet for Fyllingen hele sesongen.

− Det blir ikke ett kjedelig sekund

Frøya og Fyllingen møtes til lokaloppgjør lørdag.

Lørdag 1. februar klokken 17 braker det løs i Frøya Arena når Frøya tar i mot rivalene fra Fyllingsdalen. Slik tabellen ser ut i dag, så ligger Fyllingen på andreplass, to plasser over Frøya.

– Vi har et killerinstinkt i hele laget nå, og vi fighter enda hardere på trening for å gjøre oss mentalt klare til et fysisk og tøft oppgjør, sier Frøya-spiller Haakon Lohne Heradstveit.

Høye Fyllingen

– Fyllingen er et veldig høyt lag, og tidligere har vi hatt problemer med å håndtere dem på offensive returer og gitt dem mange muligheter til avslutte på nytt. Kenneth Carpenter er jo en veldig solid spiller som skaper mye for Fyllingen, så vi må være strategiske i forsvar. Vi har tidligere hatt god suksess med å angripe kurven og tvinge dem til å gjøre rotasjoner i forsvar som gir oss åpne skudd. I tillegg har vi scoret mye på kontringer etter at vi har stjålet ballen eller tatt en retur, sier Heradstveit.

Ulrik Stranger-Johannessen på Frøya forteller at Fyllingen er ekstremt høye og at Frøya må tørre å være fysisk med motstanderen sin, og gjøre det nødvendige forarbeidet slik at Fyllingen ikke får enkle poeng.

− Uten å røpe noen store hemmeligheter, så bør Fyllingen være et lag vi kan løpe mot, ettersom vi er en del mindre og mer bevegelige, sier Stranger-Johannessen.

Tett og tøff kamp

De to lagene står med hver sin seier fra innbyrdes oppgjør tidligere i sesongen. I oktober stakk Fyllingen av med en knepen 91-90 seier, mens i returoppgjøret i desember vant guttene fra Melkeplassen 93-74.

– Lokaloppgjøret kommende lørdag blir nok en tett kamp, slik det alltid blir i disse kampene. Fyllingen på sin side ønsker å revansjere sist kamp hvor vi vant overlegent. Samtidig er det viktig for oss å vinne for å kunne få en bedre plassering fram mot sluttspillet, så jeg regner med at begge lag kommer til å kjempe med nebb og klør, sier Stranger-Johannessen.

Det har tidligere blitt skrevet om et labert publikumstall på kampene hos begge lag, selv om de spiller på øverste nivå i Norge. En helg i januar spilte begge lag to kamper hver, hvor snittet på antall tilskuere var på 61 tilskuere per kamp. Dette er helt klart noe begge lag ønsker en endring på, og de oppfordrer alle til å støtte sine lokale idrettslag. Frøya prøver å lokke til seg enda flere tilskuere med å ha fri inngang på de resterende kampene i Frøya Arena denne sesongen.

Kampen om å være «best i byen», kommer til gi utslag i trøkk fra begge lag.

–       Jeg tenker at kampen ikke blir avgjort før i de siste minuttene, så det blir nok ikke ett kjedelig sekund for publikum, lover Ulrik Stranger-Johannessen.

– Til våre forhåpentligvis fulle tribuner kan vi love en kamp full av action fra start til slutt med hurtig spill, mange scoringer og aggressivt forsvar. Det blir pauseunderholdning og konkurranser, med buekorps som lager lyd og stemning på tribunen, avslutter Heradstveit entusiastisk

Av

Marius Hellesøy

marius.hellesoy@gmail.com

Andre saker