• Andreas Gjeitrem liker det han ser fra laget sitt om dagen. (Foto: Kim Bøyum)

- Vi skal være en utfordrer i sluttspillet

Endelig virker Fyllingen å være på gang. Med seieren over Halden søndag tok de gule og blå et langt steg mot sluttspillet.

Sesongen var lenge skuffende og tung for FyllingenBergen. Samtidig har vi ikke kommet til det som etter hvert er blitt det viktigste i norsk håndball: Sluttspillet.

Med tap mot Halden søndag kunne Fyllingen fort ha havnet utenfor topp åtte. Etter seier med sifrene 25-20 har de i det minste ganske god kontroll på åttendeplassen, og dessuten realistiske muligheter til å klatre enda noen hakk. Sist uke tok herrene fra Framohallen en meget sterk borteseier over Kolstad i Trondheim. Mot Halden var det lenge søndagsstengt bakover, mens Iben Hvidsten med flere enkelt puttet den ene goalen etter den andre i motsatt ende.

− Jeg er imponert, for vi møtte et Halden-lag som har bra rutine. Våre unge gutter presterte godt i en viktig kamp, noe jeg er meget stolt over og fornøyd med, sier trener Andreas Gjeitrem.

Litt slurv mot slutten gjorde at Halden nærmet seg, men denne gang var seieren aldri ordentlig truet. For Fyllingen var det dessuten viktig å vinne med minst tre, slik at de kommer foran Halden på innbyrdes oppgjør ved eventuell poenglikhet. Også det klarte Gjeitrems menn med grei margin. Nå tror treneren at hans lag kan bli meget skarpe i sluttspillet.

− Vi er veldig tydelige på at vi skal være i form til sluttspillet. Det kan bli gøy, selv om vi må sikre oss en plass der hundre prosent først, sier Gjeitrem.

Utfordrerlag

Han medgir at det å gå glipp av en sluttspillplass ville vært en gigantisk nedtur.

− Vi kan skylde på at topp fire-lagene har høyere budsjetter og bedre bredde og fasiliteter enn oss, men jeg mener at vi skal være et utfordrerlag i sluttspillet hvert år. Det ville vært en utrolig skuffelse om vi ikke klarer det.

Iben Hvidsten ble toppscorer med syv mål.

Elverum peker seg ut som landets klare nummer én-klubb, og er laget som alle vil unngå å møte i kvartfinalen i sluttspillet. Systemet er slik at vinneren av grunnserien får velge motstander blant de andre lagene. Fyllingens daglige leder Vidar Gjesdal tror Elverum fort kan finne på å velge et annet lag enn Fyllingen selv om bergensklubben skulle bli nummer åtte (dårligst plasserte sluttspillag).

− Vi er i en bra stim og spiller bra håndball om dagen. Det gjelder at vi setter oss i respekt sånn at Elverum ikke velger oss. Vi håper å unngå dem, så ærlig må vi være, sier Gjesdal.

Lå under streken

Han legger ikke skjul på at sesongen har vært vanskelig i Framohallen.

− Det aller, aller viktigste i dag var at vi tok et langt steg vekk fra kvalifiseringsplass og de nedrykkstingene. Det er ikke så langt tilbake at vi lå plantet under streken. Jeg synes det er en veldig sterk prestasjon å ha kommet tilbake etter en tung periode. Det skal laget, trenerne og alle rundt ha ros for. Nå ser vi oppover, og da er det sluttspillplass som gjelder, sier den daglige lederen.

God stemning i Fyllingen-leiren etter kampslutt.

Kantspiller Iben Hvidsten var Framohallens aller heiteste og fløy inn syv scoringer. Etterpå ble han overrakt bestemannsprisen av en fornøyd Trond Mohn.

− Det flyter godt, både for laget og meg selv. Når det går bedre med laget, blir sjansene gjerne bedre for meg også. Med fire kamper igjen har vi gode muligheter for å klatre på tabellen. Det viktigste er uansett å komme seg til sluttspillet, sier Hvidsten.

Han tror Elverum kommer til å unngå å velge Fyllingen.

− De har slitt med oss før, og det er lengre reisevei for dem. Hvis de kan, tror jeg de velger et lag på Østlandet, spår kantspilleren.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

KAMPFAKTA

FyllingenBergen-Halden 25-20 (15-9)

Eliteserien menn, Framohallen

Tilskuere: 428

Dommere: Eskil Braseth og Leif André Sundet

Utvisninger: Fyllingen 3x2 min. Halden 1x2 min.

Fyllingen: Tord Vårdal – Iben Hvidsten 7,  Inge Aas Eriksen 6 (3), Ebbe Stankiewicz 4, Sindre Aho 4, Marius Ferkingstad 2, Jacob Weidemann 2

Andre saker