• Fyllingen gjør en utradisjonell signering. (Arkivfoto: Kim Bøyum)

FyllingenBergen henter russisk bakspiller

Igor Karlov (25) har spilt tre strake sesonger i Champions League for den russiske storklubben Chekhovskie Medvedi. Nå kommer han til Fyllingsdalen.

Torsdag ettermiddag melder FyllingenBergen at den siste brikken i spillertroppen til kommende sesong er på plass: Russeren Igor Karlov.

– Jeg er veldig glad for å komme til FyllingenBergen. Dette vil være min første opplevelse i utlandet og jeg har merket meg fremgangene i norsk håndball. Derfor skal det bli spennende å prøve seg i den norske ligaen og jeg håper det kan utvikle meg videre som håndballspiller, sier Karlov til klubbens nettside.

– Jeg vil gjerne hjelpe klubben og gjøre mitt ytterste for at vi kan nå så høyt sportslig nivå som mulig. Jeg liker å gå i naturen og vet at Bergen er den vakreste byen i Norge. Jeg gleder meg virkelig til en ny sportslig utfordring, sier Karlov.

Trener Fredrik Ruud gleder seg nå over at spillertroppen er komplett

– Etter at Sindre Aho ble solgt til Drammen har vi jaktet en erstatter som skal danne en playmaker-duo sammen med Herman Bredal Oftedal. Vi har sjekket markedet grundig og det var ikke forventet at vi skulle finne denne erstatteren i Russland. Igor er i sin beste alder og har samtidig erfaring fra toppnivået i verden. Denne erfaringen gleder vi oss veldig til å få ta del av og vi ser frem til at han skal få lov til være med på oppbygningen av toppidrettskulturen i FyllingenBergen, sier Ruud.

– Takket være Jan Stankiewicz sine kontakter kom vi i kontakt med Igor. Russland ligger nært Norge, men dette er likevel en «eksotisk» signering da det sjeldent blir hentet spillere fra landet i øst til Norge, sier treneren.

Karlov har signert en avtale som i første omgang strekker seg til sommeren 2021. Fyllingen serieåpner hjemme mot Nærbø 29. august.

Igor Karlov

Alder: 25 år
Høyde: 192 cm
Posisjon: Bakspiller
Landskamper: 5 A (Russland)
Tidligere klubber: Chekhovskie Medvedi, SKIF Krasnodar

Andre saker