• Klatretur på Herdla var en del av programmet. (Alle foto: Tove Lise Mossestad)

  • Gjennom hele uken ble det arrangert konkurranser der de beste i hver øvelse mottok poeng, akkurat som i det populære TV-programmet Mesternes Mester.

  • Full jubel for seier i en av konkurranse på Fyllingsdalen stadion.

  • Etter å ha gjennomført en økt hot yoga, føltes det avslappende å komme ut igjen i bare 26 grader.

  • Kickboksing var også en del av opplegget.

  • På Fløyen trente jentene med basisball.

  • Nå er gjengen klar for en spennende håndballsesong.

  • Jentene sier de er blitt tryggere på hverandre gjennom leiren.

Fyllingen-jentene måtte avlyse Spania-turen. Men treningsleiren på hjemmebane ble kanskje enda bedre.

Ingen fikk tid til å være lei seg for turen som ikke ble noe av.

På grunn av pandemien måtte Fyllingen håndballs jenter 16-lag avlyse sin planlagte sommer-treningsleir i Spania. Kjipt, selvfølgelig, men trenerteamet og jentene begynte raskt å tenke på hva de kunne gjøre i stedet.

Fredag 7. august gikk startskuddet for en særdeles innholdsrik og intensiv treningsleir på bergensk jord.

− Det har vært veldig, veldig gøy. Vi har gjort så mye forskjellig, sier Jenny Djønne.

− I Spania ville vi fått opplevelsen med reisen og det å bo sammen i utlandet. Da vi så at det falt vekk, måtte vi finne på noe annet. Vi ville ha noe mer enn bare håndball og løping og styrke. Dette er blitt plaster på såret, og noe annerledes som forhåpentlig gjør at de husker uken en stund, sier trener Stig Nygård.

Lavvo og karaoke

Hans trenerkollega Tove Lise Mossestad føyer til:

− Denne uken har vært enda mer oppbyggende enn om vi hadde reist utenlands. Spillerne er sammen på en helt annen måte. Vi merket det da vi sang karaoke: De fleste gikk fram for å synge alene. Jeg føler at relasjonene er blitt tettere, sier Mossestad.

På treningsleir i utlandet ville de ha sovet samme sted. Her har spillerne sovet hjemme – bortsett fra én natt i lavvo – men tanken var at de ellers skulle være sammen så lenge de er våkne.

At Syden-været kom til Bergen omtrent da treningsleiren startet, la selvsagt ingen demper på opplevelsene. Da Sydvesten besøkte laget under en middagsøkt på Fyllingsdalen stadion, var det overskyet, men hett.

Jentene – pluss et par yngre gutter som fikk være med på leiren – utfordret hverandre på 400 meter og noen andre konkurranser.

Slapp seg løs

− 400 meter var veldig tungt. Det var vanskelig å beregne hvor fort du skulle åpne. Det er ingen spurt, men heller ikke en kjempelang distanse, sier en andpusten Nathalia Reigstad.

− Vi har ikke bare hatt hard trening, men også mye alternativ trening og mye sosialt, sier Reigstad og lister opp yoga, padling og diverse sammenkomster.

− Mange, inkludert meg, hadde gledet seg mye til å reise til Spania. Men det har vært veldig kjekt å være her i Bergen. Trenerne har kommet med et svært bra opplegg, sier Reigstad.

Hun og Djønne er enige i at spillergruppen er blitt enda bedre kjent og tryggere på hverandre gjennom uken.

− Jeg trodde det skulle bli litt ubehagelig da vi skulle ut av komfortsonen og synge karaoke, men det ble veldig gøy, sier Djønne.

Landslagsdrøm

Fyllingen J16 er et lag bestående av spillere som bruker svært mye tid på håndballen og har høye ambisjoner. Tre av dem, Djønne, Reigstad og Frida Wilkensen, har sågar vært tatt ut på Norges landslag for jenter født i 2004. Dessuten er de og ytterligere tre på laget i en hospiteringsgruppe rundt Fyllingens damelag i 2. divisjon.

− Målet er å spille på landslaget og i eliteserien eller i utlandet, sier Djønne om framtiden.

Lagvenninnen nikker.

− Det er litt det samme for meg. Å bli proff og kanskje spille noen landskamper, smiler Reigstad.

Kommende sesong er håpet at laget skal kvalifisere seg og gjøre det godt i Bring-serien, den landsdekkende ligaen for J16-lag. I første omgang er den utsatt noen måneder på grunn av korona.

− Vi håper virkelig at det blir Bring-serie, sier jentene.

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Fyllingen J16s program fra 7.-16- august

• Håndball med gjestetrenere - Tore Johannessen, Fredrik Ruud, Marius Beck og Eirik Nydegger.
• Via ferrata og padling på Herdla.
• Yoga.
• Basisball med Silje Blindheim på Fløyen.
• Teaterskole med Fyllingsdalen teater.
• Karaoke.
• Kickboksing med Champion Kickboksingklubb.
• Bading på Nordnes Sjøbad.

Andre saker