Brann-stjerne fra Fyllingsdalen er smittet av korona: Har foreløpig bare milde symptomer

Torsdag kveld ble Brann kjent med at Fredrik Haugen har fått påvist covid-19.

Fredag skal alle Branns spillere testes for koronaviruset etter at fyllingsdølen Fredrik Haugen har fått påvist smitte.

– Formen er bra, jeg har foreløpig bare milde symptomer, skriver Haugen i en SMS til BT.

– Vi har sent i kveld (torsdag) fått beskjed fra laboratoriet om det som vi forventet, at (Daouda) Bamba testet positiv på covid-19. Mer overraskende er det at også Fredrik Haugen testet positivt. Han hadde urolig mage under kampen på lørdag, men ingen andre symptomer. Han spilte kampen uten problemer. På søndagen fikk han magesymptomer og har siden hatt diffuse magesmerter. Det er et svært uvanlig symptomforløp for covid-19, så uvanlig at det ikke ble tenkt på før nå ut i uken, sier lege i Brann, Magnus Myntevik, til klubbens nettside.

Han fortsetter:

– Det er ikke uvanlig at spillere sliter med magen før kamp og det var aldri aktuelt å ikke la han spille kampen lørdag. Det betyr at vi alle må i karantene til og med tirsdag. Det samme gjelder dessverre de av Haugesund sine spillere som var på banen samtidig med Fredrik. Legen til Haugesund er informert, sier Myntevik.

Alle Brann sine fellestreninger er avlyst til og med tirsdag. Neste trening blir førstkommende onsdag, og den neste kampen mot Rosenborg, søndag 22. november, blir ikke rammet av karantenen, melder Brann.

Haugen og Bamba er i isolasjon hjemme og skal være det til de er friskmeldt.

Andre saker