Over 100 barn deltok på Fyllingen Friidretts første stevne

4. juni fikk over 100 elever fra barneskolene i Dalen prøve seg på ulike friidretter på Fyllingenlekene.

Innsendt av Hilde Gundersen (stevneleder og trener i Fyllingen friidrett)

Elever ved samtlige barneskoler i Fyllingsdalen var invitert til lekene, der målet med stevnet var å gjøre både stadion, klubben og idretten kjent i lokalmiljøet. I tillegg ble også klubbens egne medlemmer og utøvere fra andre friidrettsklubber i Hordaland Friidrettskrets invitert til å delta.

Stevnet, som var klubbens aller første, var åpent for utøvere fra og med 6 år og det kunne konkurreres i 60 meter sprint, lengdehopp, kast med liten ball og 600 meters løp.

Hele 113 deltakere jevnt fordelt mellom gutter og jenter stilte til start, de aller fleste i flere øvelser. I løpet av stevnets tre timer ble det gjennomført mer enn 300 starter i det fine været, og at dette var første gang klubben arrangerte stevne, var det ingen som kunne se. Friidrettsstevnet var også for flere av utøverne første møte med friidrett, men det var heller ikke mulig å se. Stadion var fylt med smil, mestring og ikke minst idrettsglede. Fra høyttalerne kunne man høre musikk og resultater lest opp med stor innlevelse fra dagens speaker, Stein Fossen. Utenfor stadion hvor foreldre og andre tilskuere var henvist, var det god stemning hvor alle heiet og klappet for sine unge håpefulle. Alle utøvere ble premiert med medalje og enkelte kunne til og med skilte med personlige rekorder på hjemmebane.

Når siste medalje var delt ut kunne stevneleder Hilde Gundersen konstaterer at arrangementet gikk over all forventning. All honnør til de mer enn 40 frivillig dommerne, funksjonærene og smittvernsansvarlige som i all hovedsak besto av klubbens eldste utøvere og foreldre. Fyllingenlekene ble en suksess, og skal vi tro en av klubbens initiativtakere Magnus Kleppe rett, så har Fyllingsdalen mer i vente.

Om Fyllingen IL Friidrett:

Fyllingenlekene på Fyllingen Stadion var det første friidrettsstevne Fyllingen IL Friidrett har arrangert.

Fyllingen IL Friidrett ble etablert høsten 2014, samme år som det nye friidrettsanlegget ble ferdigstilt.

Klubben har i dag i overkant av 100 medlemmer og markerer seg på høyt nasjonalt nivå i flere årsklasser, selv om hovedvekten av medlemsmassen er barn- og ungdomsskoleelever.

Fyllingen Friidrett har nylig gått til innkjøp av et elektronisk tidtakeranlegg etter at de i 2019 fikk tildelt 100 000 kr i Hjertebankmidler av Sparebanken Vest. Ambisjonen med anlegget var at klubben skulle bli arrangør av lokale friidrettsstevner. Første resultat av denne ambisjonen var Fyllingenlekene, et gratis arrangement i Fyllingsdalen for Fyllingsdalen.

Andre saker