• FKF Oldboys vant premieren.

Alt er som det pleier på Varden – 20 år senere

Endelig seriestart for en gjeng over middagshøyden.

Innsendt av Fyllingsdalen Oldboys 

I januar 2020 startet en gjeng som spilte fotball sammen på aldersbestemte lag i Fyllingen opp et oldboyslag i regi av FK Fyllingsdalen, men to måneder etter første trening gikk breddefotballen i ventemodus.

20 spillere der det er veldig varierende hvor mye fotball som har blitt spilt de siste 20 årene fortsatte å møtes en gang i uken til trening. Spinning, fjellturer, løping rundt Ortuvannet, kilometerintervaller, kreativiteten har vært stor og gruppen har engasjert egen fysisk trener i Anniken Gjærum som underviser i breddeidrett på Stend vgs og lever det i praksis med denne gjengen på 33+. Gruppen har holdt seg mer eller mindre stabil på antall i denne perioden. Ønsket fra initiativtakerne har hele tiden vært å skape en gruppe forankret i det laget som spilte sammen i 2000 og andre lokale Fyllingengutter. De som har falt fra har blitt erstattet. Gruppen som består av 22 spillere i dag, der 20 av 22 har opprinnelsen sin i gamle Fyllingen er klar for enkel serie og 5 kamper nå på høsten.

Søndag 29/8-21 var det endelig duket for første kamp. Mot Bjarg, et lag med mange aldrende stjerner som har farget lokalfotballen i 2. og 3. divisjon i en mannsalder. 

En jevn kamp fra start, der FK Fyllingsdalen keeper John Are Brue holder laget inne i kampen med fire feberredninger første fem minuttene. FK Fyllingsdalen finner litt flyt og Ole Martin Nyheim gjør som i Varegg Cup i 1997 og banker ballen i mål på Bjarg, da løsner det litt. Jørgen Teige legger på til 2-0, mens Stian Monsen en av de to spillerne som går på «utenlandskvoten» til FK Fyllingsdalen scorer på et vanvittig langskudd.

 

Ivar Valøs scoring.

 

Etter 20 minutter reduserer Bjarg til 3-1 og Per Christian Tveit får et fortjent gulkort. Temperaturen i kampen går opp og Eirik Spord gjør en takling som er ca 20 år for sen, men slipper unna med gult kort, heldigvis for FK Fyllingsdalen. 

3-1 er pauseresultatet og FK Fyllingsdalen er tydelig i pausen. Holde oss samlet i bak og ta kontringer. Teige lager 4-1 tidlig i andre omgang, mens Kim André Svenheim eller «the flying lure» som han kalte seg i sin ungdom header inn 5-2 etter et elegant innlegg fra Ivar Valø. Ivar Valø viser hvorfor han er en del av den lille «utenlandskvoten» til FK Fyllingsdalen og setter 6-2 alene med keeper 5 minutter før slutt. Bjarg scorer et trøstemål før en god dommer Gunnar Haugvik blåser av kampen. 

Neste hjemmekamp for denne gjengen er lørdag 11/9 på Varden, et lokaloppgjør mot Løv-Ham. Lagleder Per Christian uttaler etter kampen at dette var en fin gjennomkjøring før det som virkelig betyr noe, lokaloppgjøret mot Løvene om 2 uker, mens tilskuer nå og for 20 år siden, Arne Edvarden, er like kritisk nå som før: Bjarg hadde de beste fotballspillerne, men ble stoppet av et Fyllingen-mannskap med solid pondus og en meget god keeper. 

Andre saker