• Etter tre poeng på to tette kamper er Fyllingen G16 klare for den nasjonale serien for aldersgruppen.

Etter en uke i karantene kvalifiserte Fyllingen G16 seg til Bringserien

Med seier 23-22 over Glassverket og uavgjort 23-23 mot Øvrevoll Hosle, kvalifiserte Fyllingen G16 seg til den nasjonale ligaen Bringserien.

Mens både Glassverket og Øvrevoll Hosle stilte med rene 2005-lag, så bestod Fyllingen av 50-50 gutter født i 2005 og 2006. En gruppe som er satt sammen til denne sesongen. 

Og oppladningen var så som så. 

Forrige torsdag trente Bring-gruppen sammen med G15. Der viste det seg at en var smittet med covid-19. Det sendte alle som var på trening i karantene hele uken. Først fredag var de siste ute av karantene. 

Lørdag spilte Fyllingen-guttene de to første kampene sammen som lag. Og klarte altså målet om å kvalifisere seg til Bringserien på direkten. Hadde de blitt nummer tre i gruppen, ville de fått en ny mulighet i en ekstrakvalifisering.

– Det var veldig gøy å spille to tøffe kamper mot god motstand. Jevne kamper er alltid de gøyeste. Resultatet var lettende. Nå ser vi frem til å jobbe hardt frem mot første bringrunde, sier kaptein Leo Kildedal.

Glade og lettet

Han ble skadet i første omgang mot Øvrevoll Hosle. Det viste seg at han pådro seg et brudd i foten, og er ute i fire uker. 

– Vi har hatt mange utfordringer karantener, skader og sykdom, så vi visste på forhånd at dette ikke kom til å bli lett. Derfor må jeg selv si at resultatet var overraskende positivt. Det har selvfølgelig vært en utfordring ikke å kunne trene som et lag rett før kvalifiseringen, men jeg syns guttene har taklet denne utfordringen bra. På den positive siden var vi dermed sikret at ingen havnet i karantene rett før kampene. 

– Jeg tror vi overrasket mange denne helgen, inkludert oss selv. Vi gikk ut på banen, klare for å gjøre vårt beste, og det gjorde vi. Nå er vi glade og lettet for at det holdt! sier Kildedal.

Mikal Grøvan, også han i kapteinsteamet på laget, er svært fornøyd.

– Det er kjempestort og vi er kjempestolte. Det var veldig uventet sett ut i fra at vi har trent veldig kort tid sammen som lag. Ettersom håndball består av samstemte bevegelser og samspill utgjør dette en stor faktor, jeg hadde dermed ikke regnet med at vi kvalifiserte oss i første runde, sier Grøvan.

Nervøse

– Siden vi har hatt så få treninger med laget, hadde vi planlagt intensiv trening den siste uken. Korona-karantene satte en stopper for dette og vi måtte derfor trene på egenhånd. Vi var nok mer nervøse og usikre før første kamp, men jeg tror det ga oss mye energi og progresjonen i samspillet var god gjennom kvalifiseringen.

– I første kamp slet vi med og finne lukene og ble litt passive i forsvar. Vi klarte likevel og dra i land seier, ved å utnytte svakheter i det andre laget. I andre kamp var vi mer på i forsvar og klarte å spille bedre sammen i forsvar. Heller ikke denne kampen gikk alt som planlagt. Alt i alt var dette en bedre kamp av oss, og vi var godt fornøyd med uavgjort som sikret oss avansement, sier Grøvan.

Kampfakta

Fyllingen - Glassverket: 23-22 (12-12) 

Mikal Grøvan 7

Tobias Borthen Methlie 6 (3)

Theo de Lange 3

Leo Kildedal 2

Jørund Møller 2

Ole Eldar Fundingsrud Agdestein 1

Sander Vermeulen 1

Ordin Risa 1 

Noor Boumiza

Noah Mikal Lerøy Jobarteh

Martin Dingsør Totland

Simen Scheie Rimstad

 

BB: Ole Eldar Fundingsrud Agdestein 

 

 

Øvrevoll/Hosle - Fyllingen: 23-23 (10-13)

Mikal Grøvan 6 (1)

Tobias Borthen Methlie 4

Theo de Lange 3

Leo Kildedal 3

Jørund Møller 3

Ole Eldar Fundingsrud Agdestein 3 

Sander Vermeulen 1 

Ordin Risa 

Noor Boumiza

Noah Mikal Lerøy Jobarteh

Martin Dingsør Totland

Simen Scheie Rimstad

 

BB: Målvakt Martin Dingsør Totland 

Andre saker