• Lyngbø-trener Trond Pettersen har sett laget sitt vinne med ett mål i alle de seks første kampene. (Foto: Kim Bøyum)

To uker før seriestart truet Lyngbø-treneren med å gå av – siden har de bare vunnet

Både Lyngbø og naborivalen Frøya har sust gjennom 4. divisjon hittil i høst. Snart kan de møtes i opprykkskamper.

I starten av august, to uker før seriestart, skriver en frustrert Lyngbø-trener Trond Pettersen et innlegg på lagets interne Facebook-gruppe.

– Gruppen var ikke samlet. Vi visste ikke hvem som skulle være med i sesongen som ventet. Jeg gjorde det klart at det ikke var sikkert at jeg sto på sidelinjen i seriestarten dersom ting ikke endret seg, sier Pettersen, som har vært trener for Lyngbø i en årrekke.

Ikke lenge etter begynte telefonen til Pettersen å ringe. Det var spillere som ville unnskylde seg og melde seg klar for fotballhøsten som ventet.

Halvannen måned etterpå er frustrasjon og ergrelse byttet ut med latter og smil i Parken. Seks seriekamper er spilt, samtlige vunnet. Rett nok med ett mål, alle sammen.

– Blir utslitt

– Som trener blir du jo helt utslitt av ettmålsseire. Men prestasjonene har ofte vært bedre enn resultatene. Vi kunne vunnet med flere mål i mange av kampene, mener Pettersen.

Han gjorde ikke alvor av trusselen om å gi seg som trener. Advarselen funket optimalt, og i dag vurderer Pettersen at han råder over en meget solid spillergruppe.

– Vi har 30 stykker som har vært med i høst. Mens mange klubber har mistet spillere gjennom koronaen, har vi hatt en fordel med en satt gruppe med spillere som har vært her i mange år. Derfor gikk det nok kjappere å friske opp ting da breddefotballen åpnet igjen, forklarer Pettersen.

Siden sesongen i 4. divisjon startet først i høst, er serieopplegget helt annerledes enn normalt. Divisjonen er delt i fire avdelinger på seks lag som spiller hjemme-borte mot hverandre, totalt ti kamper for hvert lag. Deretter møtes vinnerne av avdelingene til en opprykksserie. Fire lag spiller hjemme-borte, totalt seks kamper pr. lag, og de to beste rykker opp.

Også Frøya på topp

Alt tyder på at Lyngbø vinner sin avdeling – og at naborivalen Frøya gjør det samme. Også oransjetrøyene fra Melkeplassen står nemlig med seks strake seire i sin avdeling.

– Vi har mange på laget som er flinke til å holde seg i god form, og har en stabil sentral-linje som har vært med en god stund og pusher de andre, svarer Frøya-kaptein Kristoffer Kvalheim på spørsmål om hva som er hemmeligheten bak Frøyas suksess.

29-åringen har spilt for klubbens A-lag i 13 år. Skulle det bli opprykk til 3. divisjon, vil det være et høydepunkt i karrieren.

 

Frøya-kaptein Kristoffer Kvalheim unner ikke Lyngbø opprykk. (Arkivfoto: Kim Bøyum)

 

– Opprykk er ikke en tanke vi har ofret mye tid på. Det viktigste for oss er å være et stabilt 4. divisjonslag, og det vil være en enorm sportslig og økonomisk utfordring om det skulle skje, fastslår Kvalheim.

Vil stanse Lyngbø

Bergenslagene i årets 3. divisjon spiller i avdeling med tre lag fra Sogn og tre fra Oslo. For Lyngbø og Frøya vil det være helt nytt å skulle reise til andre deler av landet for å spille kamper.

– Lyngbø er vel like lite forberedt på et opprykk som Frøya, men “hatet” mot de grønne vil alltid være der. Møter vi dem, skal vi i hvert fall gjøre alt vi kan for at de ikke lykkes, smeller det fra Kvalheim.

Lyngbø-sjef Pettersen understreker at heller ikke de foreløpig har snakket om et eventuelt opprykk og hva det vil innebære. Men han lover at de vil være tro mot klubbens prinsipper dersom det skulle skje.

– Det blir i så fall med den samme gjengen som vi har her nå. Helt ærlig er jeg veldig usikker på hvordan vi hadde fikset det, men klarer vi å rykke opp, må vi prøve oss. Og jeg føler at vi er mye mer klar nå enn for to år siden, sier Pettersen.

Han vet selvsagt at det kan bli to svært hete oppgjør i høstmørket dersom Lyngbø og Frøya møtes i kvalikserien om opprykk.

– Da kan det smelle, humrer han.

 

Her finner du tabellen i 4. divisjon avd. 02A (Lyngbøs avdeling). Og her 4. divisjon avd. 02B (Frøyas avdeling).

Av

Kim Bøyum

kim@sydvesten.no

Andre saker