• Gullfeiring på Rong.

FKF Oldboys er kretsens første seriemestere etter gjenåpningen

De ivrige Oldboysene til FK Fyllingsdalen er blitt kretsens første seriemestere etter breddefotballen har startet opp igjen etter at pandemien og Abdi Raja stengte ned alt for 18 måneder siden.

Innsendt av FKF Oldboys

Det nyoppstartete laget tar sitt første, av forhåpentligvis mange trofeer i sin oldboyskarriere. Som første seriemester i kretsen etter pandemien slo ned breddefotballen i 2020 har FK Fyllingsdalen vist kvalitet, bredde og en fotballglede som går utenpå de fleste andre oldboyslag. 71 økter har gjengen hatt sammen siden slutten av januar 2020, med 18 mnd der det ikke har vært lov å dusje i samme garderobe en gang.

26/9-21 er dagen da en får betalt for jobben og tittelen ble sikret. Ytterst i havgapet mot Skjergard på Rong kunstgress, eller kunstgras som det heter der ute, blir FK Fyllingsdalen den stolte avdelingsvinner.

Dette på samme idrettsanlegg som deler av troppen vant den prestisjetunge Skjergard Cup i 1995. Mens det er blitt 20 år siden andre deler av troppen vant kretsmesterskapet i G16 klassen, nå venter Oldboysene på tilbakemelding fra kretsen om at de arrangerer kretsmesterskap også for Oldboys. Noen av oss føler at kretsen skylder oss en mulighet til nok et KM etter at Fyllingen G13 ble ranet av dommeren for kretsmesterskapet i 1997 i en tøff kamp i sluttspillet mot Stord.

Noen sår leges aldri, men en fornyet mulighet til å heve kretsmesterskapet vil bety mye for deler av troppen.

Siste seriekamp bli spilt borte mot Skjergard på Rong kunstgress, eller kunstgrass som det heter. Skjergard ligger i bunnen av avdelingen, men har mye å spille for da de ønsker å holde Løv-Ham bak seg på tabellen for å unngå den pinlige sisteplassen i avdeling. Kampen starter som om det skulle vært en Veteran 60-kamp og ikke Oldboys med 71 treninger i treningsdagboken. Ballen går sakte og upresist mellom spillerne, helt uavhengig om de har hvit eller lilla farge. 1. omgang utvikler seg til å se ut som en kamp der ingen eller alle er på lag med hverandre. Frustrasjonen begynner å ulme litt i spillergruppen til FK Fyllingsdalen, vi har større forventninger til hverandre enn det vi viser.

Eneste som får godkjent, er Brue som varter opp med flere gode redninger i en begredelig 1.omgang. 1-0 scores av Haaland, som har tilbragt store deler av dagen på buss fra Haugesund for å rekke kampen da han hadde forpliktelser om å stille i et bryllup der dagen i forveien. Mens frue og datter er igjen tar Haaland ansvar og sørger for at FKF kan går til pause med ledelse.

2. omgangen blir enveiskjøring fra FKF. Både Kim og Jan Erik som stiller til kamp med én fungerende fot lager mål, mens John Martin fikser 4-0. Toppscorer i serien for FK Fyllingsdalen Stian Villadsen Monsen gjør som han pleier, han setter et par i mål og enda flere i stolpene.

Skjergard scorer et trøstemål, Frode Møgster Austbø krever scoringen, mens Haaland hevder at det er klink selvmål og at han er sist på ballen før den går i eget mål. Det viktige 7-1 målet scorer Ole Martin. Trener Edvardsen har en ganske trist kamp, men finner endelig frem med ballen og slår en utsidepasning som Sondre Jensen ville applaudert inn på bakerste som Ole Martin ikke kan unngå å score på. Flere mål scores, få av dem er noe å skrive hjem om. Oldboysene ser fremover mot et eventuelt sluttspill eller kretsmesterskap og forbedringsmulighetene er mange, men akkurat hodespillet kan være et forslag å prioritere konkluderer SoMe-ansvarlig for anledningen (artikkelen fortsetter under videoene).

Turen hjem fra Skjergard går uten problemer, planleggingen til neste sesong er i gang. Som alle andre ting med Oldboysene er det et ønske om fortsatt gode fotballopplevelser som driver engasjementet videre. Oldboysene har invitert alle kretsens lag til turnering på Varden i Oktober. Oldboysene ønsker seg også internasjonal matching kommende sesong og har allerede blitt invitert til England for å spille der, men først venter vi i spenning på hva kretsen tar initiativ til.

To be continued…

Relaterte saker