• FKF Oldboys.

Innsendt:

FK Fyllingsdalen Oldboys er kretsmestere

Se scoringene fra 2-1-seieren over Valestrand Hjellvik og Jan-Henrik Børslid i sesongfinalen.

FK Fyllingsdalens tøffe bortekamp mot Valestrand Hjellvik ble avslutningen og finalen i A-sluttspillet.

Bortekampen ble flyttet til Varden etter harde forhandlinger mellom Runar Edvardsen og Valestrand Hjellviks primus motor Andreas Borge. Da Valestrand hadde utfordring med antallet på oppsatt tid, benyttet guttene fra dalen å gi med ene hånden og ta med den andre. Fyllingsdalen ville spille kampe og helst mot et godt bemannet Valestrand, derfor var det interesse for å flytte kampen. Men å skulle leie buss og ta ferje ut på Osterøy har aldri fristet fyllingsdøler og konklusjonen ble at FKF Oldboys ble med på å flytte kampen om den kunne spilles på Varden.

Kampen mellom de to topplagene er jevn, men i overkant vennskapelig for å være en finale. Den gode stemningen mellom flere av spillerne gjør at temperaturen og aggressiviteten faller og en innvendig frustrasjon bygger seg i de lilla spillerne. FK Fyllingsdalen er bygget for å løpe, slåss og krangle med motspillerne i to omganger, i denne kampen passet det seg aldri. En spiller som ikke er skapt for slåss, men løpe og krangler er Fetter Kim. Den lille teknikeren med drakt nummer 10 lager 1-0 for FK Fyllingsdalen med en frekk chip over Robert Eikeland som står i mål for Valestrand Hjellvik.

Ledelsen varer i 5 min før FK Fyllingsdalen mister ballen på egen corner og Valestrand Hjellvik har en spiller med blå shorts som kjører slalåm mellom Jan Erik Johannessen og Thomas Steine sine horrible skitaklingsforsøk. Han finner det trener Borge beskriver som verdens minst målfarlige mann Øystein Horsås foran mål som setter ballen kontant under en ellers god John Are Brue.

 

Se høydepunktene her (artikkelen fortsetter under videoen):

 

En-en gir uavgjort, men det er FK Fyllingsdalen som kåres som vinner ved uavgjort med bedre målforskjell i sluttspillet. Mot slutten av angrepet gjør spillende trener Edvardsen et bytte. Ut går John Martin Sande, og inn kommer Stian Monsen i en rolle som spiss. Monsen har klaget på bevegelsene i front tidligere i omgangen og skal få muligheten til å demonstrere hvordan han vil at det skal gjøres.

André Haaland fyrer av et langskudd som treffer noen Valestrand-spillere, ballen triller ut til høyre der Jan Erik har inntatt posisjonen sin. Jan Erik slår mange innlegg denne kampen, veldig få av de er millimeter presise. Men Jan Erik finner Fetter Kim inne i boksen, Kim velger å ikke avslutte, men heller hoppe over ballen. Ballen lander via en Valestrand-spiller og til Stian Monsen som har blitt stående igjen bak i feltet. Monsen setter ballen på mål, men keeper redder. Det gjør han bare en gang for Monsen lar seg ikke be to ganger. Han setter naturlig nok returen klink i mål like før pause.

Andreomgangen er jevn mellom to lag som kjenner at det er siste kampen på en stund. VHFKs Jan-Henrik Børslid har utfordret Brue med venstrefoten sin uten å lykke flere ganger i kampen allerede. Han går tom for krefter i den foten og lader høyrefoten til et skudd, den endte som det måtte gjøre. Den gamle Fyllingen-spilleren gikk i bakken med intense smerter. Trolig hadde han glemt at den foten kun er til å stå på. Verken vær, vind eller noen av Børslid sine bein er nok til å hindre at seieren går til et frisk FK Fyllingsdalen lag, som etter oppstarten for 22 mnd siden hele tiden har hatt blikket sitt på KM-tittelen.

Etter en telefonsamtale til kretskontoret er det lovet at spillergruppen skal få tilsendt et diplom som bekrefter at det beste Oldboyslaget i kretsen holder til på Varden i Fyllingsdalen.

Den sportslig ledelsen uttaler etter at tittelen er sikret at listen er lagt høyt, men at ambisjonene er i utvikling. «Vi vil skape et Oldboysdynasti på Varden der vi er favoritt uansett hvem vi møter og hvor. Det jobbes nå med å få på plass et Oldboys rekruttlag til neste sesong for å sikre etterveksten til den gangen nåværende spillertropp må spille i 40+ veteran serien. Vi er kort og godt bare midt i begynnelsen av hvor ambisjonene våre er.»

Andre saker