I fjor sommer ble bydelsavisene Sydvesten, Åsane Tidende og Fanaposten kjøpt opp av Amedia.

Tirsdag 25. april lanseres Sydvestens nye nettside, som vil tilby nye spennende muligheter for leserne og oss i redaksjonen.

– Nettavisen kommer med nytt design, noe vi tror og håper leserne vil sette pris på. Samtidig er det viktig å si at vi forblir den samme avisen, og skal fortsatt være ultralokale. Alt det nye gir oss tro på at vi kan spille en enda større og viktigere rolle i bydelene framover, sier redaktør Mette L. Skulstad.

Revolusjon

– Dette er den største revolusjonen for avisen siden den startet opp i 1994. Vi får helt nye digitale verktøy til å presentere journalistikken vår, og langt flere strenger å spille på. Hele poenget er at dette skal komme leserne til gode, sier Skulstad

Amedia er i dag majoritetseier i BA. Med tilskuddene Fanaposten, Åsane Tidende og Sydvesten får Amedia enda sterkere redaksjonell lokal forankring, med bydelsdekning i Fana og Ytrebygda, Laksevåg, Åsane og Fyllingsdalen.

Prisen på ditt abonnement endrer seg foreløpig ikke, men nytt er det at du kan velge å kjøpe tilleggsabonnementet +Alt.

Da vil du få tilgang til å lese over 100 Amedia-aviser, blant annet BA. Her finner du også podcaster i Untold og Direktesport. Det er garantert noen tilflyttere fra andre deler av Norge som vil finne sin “gamle” lokalavis gjennom +Alt, slik at de kan lese nyheter hjemmefra med et Sydvesten+Alt-abonnement.

Vi endrer innloggingssystem til Amedia sitt aID. Når dette slås på, vil du enkelt bli guidet gjennom det å opprette en ny bruker første gang du logger deg inn. Som Sydvesten-abonnent kan du dele tilgangen din med inntil fire andre i husstanden din, uten ekstra kostnad. Dette gjelder også borteboende studenter. Et nytt og kraftig forbedret kundesenter gir deg muligheten til å administrere abonnementet.

FKF, Frøya, Loddefjord – og Brann

Plattformen Direktesport er resultatet av et samarbeid mellom TV 2 og Amedias lokalaviser over hele landet.

Sydvesten kommer til å vise 75 fotballkamper fra Eliteserien, alle kamper i OBOS-ligaen, PostNord-ligaen, Norsk Tipping-ligaen og de fleste kampene i NM for menn til og med semifinaler, i tillegg til masse annen sport.

– Dette blir helt rått for alle Sydvesten-lesere som er opptatt av lokalfotball og lokalsport. Fra og med neste uke vil vi for eksempel vise alle kampene til Fyllingsdalen, Loddefjord og Frøya i 3. divisjon.Vi vil også sende flere av Branns kamper gjennom sesongen, sier nyhetsleder og sportsansvarlig i Sydvesten Kim Bøyum.

Sist helg møttes Loddefjord og Frøya i Norsk Tipping-ligaen. Slike godbiter vil du fra og med neste uke kunne se på sydvesten.no med abonnementet +Alt.

Direktesport-plattformen er nå ytterligere utviklet med ny teknologi, og har de samme funksjonalitetene og den samme avspilleren som benyttes i TV 2 Play-tjenesten. I tillegg vil Direktesport få en personalisert forside, som gjør at brukerne blir eksponert for det innholdet som er relevant for dem.

Nye apper

Samtidig med endringene av Direktesport vil det komme flere og bedre apper for SmartTV og mobil. Som Sydvesten-bruker må du selv laste ned den nye appen for å få tilgang til Direktesport-innholdet. Dagens apper vil ikke bli oppdatert med nytt innhold.

Appene som blir lansert er: Apple- og Android TV, Samsung TV, LG TV, Apple- og Android Mobil.

Brukere som logger inn i eksisterende apper, vil bli informert på forsiden av Direktesport om at de må laste ned eller oppdatere den nye versjonen av appen for å få tilgang til innholdet.

– Vår omfattende satsing i 2023-sesongen skjer med bakgrunn i det langsiktige partnerskapet mellom Amedia og TV2 som ble inngått for et år siden. Med Amedias lokale tilstedeværelse over hele landet, vil ingen kunne være tettere på lokalfotballen enn våre aviser, og vi lover å bringe nerven, engasjementet og dramatikken til det som utspiller seg på fotballarenaer rundt om i Norge. I Amedia er vi stolte over å kunne tilby våre lesere et så omfattende tilbud av direktesendt sport som vi nå gjør, sier Amedias nyhetsdirektør Jostein Larsen Østring.